Najnovije vesti

"METAK JE ZLATAN ŠTA ĆEMO DA MU RADIMO": Ljepojina smrt opisana kao najjezivija! Zvicer poručio Belivuk završio "SREĆNA MU LOPATA"
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Privatna Arhiva

UŽAS!

"METAK JE ZLATAN ŠTA ĆEMO DA MU RADIMO": Ljepojina smrt opisana kao najjezivija! Zvicer poručio Belivuk završio "SREĆNA MU LOPATA"

Crna Hronika -

Pink Panter Milan Ljepoja zverski je ubijen 9. decembra pre 3 godine kada su ga, kako se sumnja, pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prvo namamili, zatim mučili, a potom ga isekli na komade i samleli.

Ispostavilo se da je Ljepoja namamljen i ubijen u glavnom u kući strave u Ritopeku.

Kako je namamljen i na koji način je ubijen Ljepoja ispričao je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu svedok-okrivljeni Srđan Lalić. On je između ostalog naveo i da se Ljepoja sam otkrio Marku Miljkoviću koji mu je sa lažnog Skaj naloga tražio ličnu kartu kako bi mu dao blindiran automobil.

Milan Ljepoja
Milan Ljepojafoto: Privatna Arhiva

- Pomenuo sam nalog Leon s kog je Miljković kucao s raznim ljudima iz škaljarskog klana, pa i sa Veljkom Banovićem zvanim Votka, koji je na Skaju bio Hajduk. Banović je Miljkovića spojio sa nalogom Zvonce, rekao je da je čovek koji ima dobre resurse, puno ljudi koji bi vršili likvidacije i učestvovao je već u Ukrajini za Zvicera, to su bile prve informacije - rekao je Lalić, pa pomenuo Ljepoju:

- Miljković se odmah spojio s tim nalogom, pokušao je da mu razotkrije identitet, obećao je da će mu dati blindirani automobil, rekao mu je da treba da se čuva, pitao ga kako se čuva. Ljepoja mu je poverovao, poslao je Miljkoviću fotografiju lične karte za ovlašćenje za blindu i tako je Miljković otkrio njegov identitet.

Lalić koji je naveo i da je Ljepoja odustao od planiranja pljački i počeo da organizuje likvidacije jer mu je to bilo isplativije.

Belivuk, Miljković, Lalić
Belivuk, Miljković, Lalićfoto: MUP RS

- Postavili smo ga u metalnu stolicu u skrivenoj prostoriji, počelo je ispitivanje, dao je brzo šifru od Skaja, Veljko i Marko su otišli gore da provere telefon. Pokazivali su Ljepoji slike, imao je sliku Zvicerovog kuma, priznao je svoju ulogu u pokušaju ubistva u Ukrajini, objasnio je to finansijskim motivom, da više nema finansija od pljački, a da je planiranje likvidacija slično kao planiranje pljački - rekao je Srđan Lalić, a zatim dodao da im je Ljepoja dao dosta informacija o likvidacijama koje su planirali.

Ljepoja je, navodno, bio i poslednja žrtva ovog klana pre nego što du uhapšeni, a ubili su ga tako što su ga prvo gušili kesom, a potom su mu stezali vrat žicom. O tome je svedočio, takođe, Bojan Hrvatin svedok-saradnik koji je nakon hapšenje u julu prošle godine ispričao svoja saznanja o klanu.

Kako je ispričao, on, Belivuk, Srđan Lalić i Nebojša Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata su ga udavili.

- Na kraju mu je Belivuk nožem presekao vrat - naveo je Hrvatin koji je rekao i da mu je to bila najjezivija smrt.

Zvicerov nalog

Prema saznanjima Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, za ovo ubistvo častio je šestoricu pripadnika klana Veljka Belivuka sa 210.000 evra.

Zvicer je, kako se navodi, dao nalog da se on likvidira jer ga je smatrao učesnikom u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini.

- Uhvatili smo živog krvnika - obaveštavaju navodno pripadnici Belivukovog klana vođu kavčana, nakon što su na prevaru zarobili Ljepoju.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: Printscreen Libertas

Iz optužnice proizilazi i da novac za ubistvo Ljepoje od Zvicera nisu uzeli Belivuk i Miljković. Ključni dokaz su, kako se navodi, poruke koje su razmenjivali preko skaja.

- "Aj da uradimo bar njega do Nove, da zacementiramo rezultat", "Nadam se da smo ti ulepšali dan, gledaj mu kontakte, da l znaš nekog... Kune se pacov da nema veze sa Ukrajinom'" - neke su od poruka koje su razmjenjivali sa Zvicerom.

- Metak je zlatan, šta ćemo da mu radimo - navodi se u drugoj poruci. Pripadnici kriminalne grupe iz Beograda, vođu klana obaveštavali su o svakom koraku.

- Kume, je li pošao Zvonce... hahaha... Znači, zarobiše ga braća, zna onaj dosta da kaže, srećna mu lopata, ka' što će bit' mnogima što zaslužuju... Zvonceta odmah zovite kume, radimo ga pod hitno, ali ako opalimo Zvonceta, mnogo će se patiti Pacov - odgovaraju na poruke iz Crne Gore.

(Kurir hronika)

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Bonus video:

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track