UHAPŠEN ALBANSKI NARKO BOS Policija ga našla u selu u Uroševcu, evo za šta se sve tereti
Foto: Shutterstock

UHAPŠEN ALBANSKI NARKO BOS Policija ga našla u selu u Uroševcu, evo za šta se sve tereti

Crna Hronika -

Na Kosovu i Metohiji uhapšen je Gezim Čelja, koji se sumnjiči da je vođa narko kartela u Albaniji.

Policija je saopštila da je hapšenje izvršeno u jednom selu u Uroševcu, nakon intenzivnog operativnog rada u saradnji i koordinaciji sa policijskim vlastima Albanije.

- Policijski istražitelji iz DHTN-a uspeli su danas oko 17.55 da lociraju osumnjičenog za kojim je raspisana međunarodna potraga. Osumnjičeni G.Č, državljanin Albanije, u trenutku hapšenja, bio je u društvu dve ženske osobe. Sumnja se da je drug osumnjičenog iz Albanije neko vreme krio u svojoj kući u selu Vitina. Hapšenje je izvršeno u selu Dardani u Uroševcu, a istražitelji za borbu protiv droge tokom akcije hapšenja osumnjičenog. bile podržane od drugih jedinica - navodi se u saopštenju kosovske policije, prenosi Klankosova.tv.

Po nalogu tužioca Odeljenja za teške zločine u Uroševcu, pretresena je kuća osumnjičenog, u selu Vitina, gde je pronađen i zaplenjen AK-47 sa 15 metaka.

U početku je Čelja bio policajac, a zatim se uključio u trgovinu heroinom, prenose albanski mediji.

Njegova grupa je uništena 2014. godine, kada su Čela i Valentina Tufa uspostavile kontakte sa raznim albanskim državljanima u Albaniji, na Kosovu i Metohiji i u Sjedinjenim Američkim Državama, za trgovinu kokainom iz zemalja Latinske Amerike, prema KiM, Albaniji i dalje u zemlje Evropske unije, prenose mediji.

Čelja se traži i u Italiji, gde je u odsustvu osuđen na 19 godina i 9 meseci zatvora zbog više krivičnih dela, trgovine drogom, prostitucije, posedovanja oružja bez dozvole, favorizovanja tajne imigracije i učešća u kriminalnoj organizaciji.

Kurir.rs/Klan Kosova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track