SRBIN SERIJSKI UBICA OSUĐEN NA DOŽIVOTNU U NEMAČKOJ! Sudija obrazložio odluku: "Vi ste ubili 2 žene sa ciljem da se obogatite"
Foto: nemačka policija, Privatna arhiva

kazna

SRBIN SERIJSKI UBICA OSUĐEN NA DOŽIVOTNU U NEMAČKOJ! Sudija obrazložio odluku: "Vi ste ubili 2 žene sa ciljem da se obogatite"

Crna Hronika -

Dušan Jovanović proglašen krivim zbog toga što je, kako je sud utvrdio, u januaru prošle godine u razmaku od četiri dana usmrtio penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89)

Regionalni sud u Hajlbronu u Nemačkoj osudio je prekjuče srpskog državljanina Duška Jovanovića (32) na doživotni zatvor zbog ubistva dve penzionerke uoči prošle Nove godine u gradu Švebiš Holu.

Bio na izricanju

Okrivljeni Jovanović se na izricanje prvostepene presude pojavio u bež džemperu, crnim pantalonama i belim patikama, ali ovog puta za razliku od prethodnih ročišta, nije se skrivao, iako su u sudnici bili pripadnici sedme sile koji su snimali suđenje.

Duško Jovanović
Duško Jovanovićfoto: Privatna arhiva

Srbin je, podsetimo, uhapšen 31. januara po poternici zbog ubistva dve penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89), a tokom suđenja proveravala se i njegova umešanost u ubistva još dve penzionerke iz tog kraja.

Snimak kao dokaz

Na suđenju su pregledani i snimci sa nadzornih kamera, gde se vidi kako "nizak, prilično neupadljiv čovek u gvožđari u Švebiš Holu krade čekić i izlazi iz radnje."

- Na pomenutom snimku može se videti kako okrivljeni uzima čekić sa police, proverava ispravnost alata tako što više puta čekićem udara u dlan. Kada se uverio da je čekić odgovarajući stavlja ga u džep i beži iz radnje - opisan je snimak na ročištu, koji je nastao pet dana pre prvog zločina.

Taj alat je nađen nakon uviđaja na mestu zločina i na njemu su DNK tragovi ubice i žrtve Hajdemari K.

Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra 2022, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena četiri dana kasnije, 25. januara.

- Veliko krivično veće Okružnog suda u Hajlbronu ostaje bez sumnje da je okrivljeni ubio starije udovice i da je reč o serijskom prestupniku koji je izazvao strah i teror u Švebiš Holu. Utvrdili smo da je do sada ubio dve žene sa ciljem da se obogati - rečeno je na suđenju, a prenose lokalni mediji.

Srbin je osuđen na doživotnu robiju nakon što je održano 12 ročišta na kojima je ispitano 70 svedoka.

- Sudije su u petak izrekle najoštriju kaznu koju nemačko krivično pravo može da ponudi. Doživotni zatvor u Nemačkoj ima i neke pogodnosti, a to je da ipak postoji malo slobode, tačnije, doživotni zatvor znači da počinilac može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih iza rešetaka - objašnjeno je na suđenju.

Duško Jovanović
Duško Jovanovićfoto: Privatna arhiva

Međutim, kako je sudija rekao, u slučaju Srbina ove pogodnosti su ukinute, imajući u vidu težinu počinjenih krivičnih dela.

- Verovatno je da će Duško Jovanović ponovo počiniti nasilna krivična dela ako se nađe van zatvora - rečeno je na sudu.

Nema sumnje da ste vi počinilac

Sudija koji je doneo najstrožu moguću presudu naveo je u svom obrazloženju da je bilo puno tragova i dokaza koji su uputili na Srbina kao počinioca ovih krivičnih dela.

- Na primer, tragovi cipela na mestu zločina i podaci sa vašeg mobilnog telefona. Pored toga, vaši DNK tragovi su otkriveni na svim mestima zločina. Sve u svemu, nema sumnje da ste vi počinili zločine - rekao je sudija okrivljenom i zapitao se:

- Šta motiviše čoveka da tako brutalno, tako hladnokrvno napada usamljene, stare i bespomoćne ljude?

(Kurir.rs / Branka Travica)

Bonus video:

02:20

NEVEROVATNA UČINKOVITOST U OTKRIVANJU UBICA: Poligrafista otkrio cake pomoću kojih STOPROCENTNO ZNAJU ko laže ili pokušava!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track