"UBISTVA NISU MOJ STIL, BOG MI JE SVEDOK DA NISAM KRIV": Bizarna odbrana Srbina osuđenog na doživotnu robiju u Nemačkoj!
Foto: Privatna arhiva

UŽAS!

"UBISTVA NISU MOJ STIL, BOG MI JE SVEDOK DA NISAM KRIV": Bizarna odbrana Srbina osuđenog na doživotnu robiju u Nemačkoj!

Crna Hronika -

Duško Jovanović (32), Srbin koji je osuđen na doživotnu robiju u nemačkoj zbog ubistva dve starice nekon izricanja presude se obratio sudu i istakao da je nepravedno osuđen!

Branilac Jovanovića je izjavio da će da uloži žalbu na ovu presudu, a rekao je i "da njegov klijent nije kriv i da su mu zločini namešteni od strane nepoznate osobe."

Posle ove presude za reč se javio i sam okrivljeni, koji je tokom suđenja imao prevodioca.

- Nisam došao u Nemačku sa ženom i decom da bih tako nešto uradio. Što se tiče ubistava, nije to moj stil i samo da kažem još nešto, Bog mi je svedok da nisam kriv - rekao je na izricanju presude Srbin koga je nemačka policija nakon niza ubistava prozvala serijskim lopovom i ubicom.

Duško Jovanović
Duško Jovanovićfoto: Privatna arhiva

Inače, tokom suđenja bilo je reči i o tome da je okrivljeni učestvovao u još dva zločina, takođe dve penzionerke, ali u nedostatku dokaza njihova smrt se i dalje vodi kao sumnjiva.

Prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra 2022. godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena četiri dana kasnije, 25. januara.

- Veliko krivično veće Okružnog suda u Hajlbronu ostaje bez sumnje da je okrivljeni ubio starije udovice i da je reč o serijskom prestupniku koji je izazvao strah i teror u Švebiš Holu. Utvrdili smo da je do sada ubio dve žene sa ciljem da se obogati - rečeno je na suđenju, a prenose lokalni mediji.

Srbin je osuđen na doživotnu robiju nakon što je održano 12 ročišta na kojima je ispitano 70 svedoka.

- Sudije su u petak izrekle najoštriju kaznu koju nemačko krivično pravo može da ponudi. Doživotni zatvor u Nemačkoj ima i neke pogodnosti, a to je da ipak postoji malo slobode, tačnije, doživotni zatvor znači da počinilac može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih iza rešetaka - objašnjeno je na suđenju.

(Kurir.rs / B.T.)

Bonus video:

01:14

STRUČNJACI TEK TREBA DA ISTRAŽE ŠTA SE DEŠAVA U MOZGU MALOLETNIKA UBICA! Psiholog: To je nov fenomen i potpuno je atipičan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja