UPAO U KLOPKU! VUKOTIĆEV KUM UHAPŠEN NA JAHORINI ZBOG DROGE! Samardžija bio najtraženiji begunac u Evropi, a ovako je pao!
Foto: Europol, Privatna Arhiva

hapšenje u republici srpskoj

UPAO U KLOPKU! VUKOTIĆEV KUM UHAPŠEN NA JAHORINI ZBOG DROGE! Samardžija bio najtraženiji begunac u Evropi, a ovako je pao!

Crna Hronika -

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih evropskih begunaca i kum pokojnog šefa "škaljarskog klana" Jovana Vukotića uhapšen je danas na Jahorini.

Kako navodi bosanski portal Avaz.ba, tamošnji agenti su od kurira Mladena Samardžije kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju. Samardžija je danas uhapšen u velikoj akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Podsetimo, Samardžija se pominjao kao jedan od najtraženiji begunaca Evropske unije.

Mladen Samardžija
foto: Europol

- Samardžija se već duže vreme nalazio u bekstvu od slovenskog pravosuđa, budući da je za njim raspisana poternica zbog umešanosti u organizovani kriminal. Poternica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji begunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje zbog izbegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima - navodi Avaz.ba.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Inače, Samardžija je i prošle godine hapšen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih begunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

jovan vukotić ubijen je prošle godine u istanbulu, a njegova glava plaćena je navodno milion evra
jovan vukotić ubijen je prošle godine u istanbulu, a njegova glava plaćena je navodno milion evrafoto: Printscreen/ Instagram

Pa da podsetimo, Jovan Vukotić je brutalno likvidiran 8. septembra prošle godine u Istanbulu pred trudnom suprugom Mašom M. i detetom. Nakon nedelju dana u velikoj akciji turske policije uhapšena je kriminalna grupa koju je angažovao suparnički "kavački klan". Kako smo ranije pisali, Vukotićeva glava je koštala milion evra.

(Avaz.ba)

Bonus video:

02:39

UBIJENI VUKOTIĆ SARAĐIVAO SA TURSKOM MAFIJOM? Dokazi iz telefona najveća misterija likvidacije EVO ŠTA JE SADA SA NJIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track