U SUD STIGLE TRI DEVOJKE KOJE ĆE SVEDOČITI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Evo zbog čega je suđenje zatvoreno za javnost
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

specijalni sud

U SUD STIGLE TRI DEVOJKE KOJE ĆE SVEDOČITI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Evo zbog čega je suđenje zatvoreno za javnost

Crna Hronika -

Suđenje pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za sedam ubistava, otmice, nedozvoljenu trgovinu drogom i oružjem kao i jedno silovanje u prostorijama na stadionu FK Partizan nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu bez prisustva javnosti, pošto je nastavljeno ispitivanje oštećenog I. S.

Podsetimo, I. S. prema navodima optužnice sredinom avgusta 2020. tri dana je držan zatvoren i mučen, a potom i silovan na stadionu. On je, navodno, jedina žrtva klana koja je preživela torturu.

Miljković i Belivuk
Miljković i Belivukfoto: Nenead Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Kako se navodi u optužnici, pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka sumnjali su da je I. S., inače iz Požarevca, došao u Beograd da ih špijunira.

- Suđenje je za javnost zatvoreno u utorak, kada su oštećenom I. S. pitanja počeli da postavljaju branioci. Takođe, mogućnost da ga ispituju će imati i optuženi - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da će pošto saslušanje ovog mladića bude završeno, sud ponovo otvoriti suđenje za javnost.

Inače, u sud su danas došle i Dunja V., Darija J. i Katarina M. koje bi trebalo da budu saslušane kao svedoci.

- Njihovo ispitivanje predloženo pošto je I. S. tokom istrage ispričao da je u bašti stadiona video tri devojke koje su tu sedele sa nekoliko optuženih i koje su pitale "zbog čega ga muče". Devojke je opisao kao one "koje može da vidi samo na televiziji" - podseća sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, u sudnici je danas prisutan i otac Milana Ljepoje, koji je prema optužnici namamljena a potom brutalno ubijen u kući u Ritopeku.

Suđenje je zakazano i za sutra.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track