PUCAČ IZ SKADARLIJE IMAO POMAGAČA! Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Gojka i Strahinje, rešena i misterija 2 telefona!
Foto: Kurir, Privatna arhiva

vjt u beogradu

PUCAČ IZ SKADARLIJE IMAO POMAGAČA! Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Gojka i Strahinje, rešena i misterija 2 telefona!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Gojka Đ. (31), zbog sumnje da je 3. decembra u jednom restoranu u Skadarskoj ulici na radnika obezbeđenja D.K. ispalio više hitaca iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, i naneo mu teške telesne povrede opasne po život.

Istraga je pokrenuta i protiv Strahinje M. (29) koji se sumnjiči da je Gojku Đ. nakon izvršenja krivičnih dela, prikrivanjem tragova, pomogao da ne bude otkriven.

Osumnjičenom Gojku Đ. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Strahinji M. krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivčnog dela.

upao u kafić i počeo da puca
upao u kafić i počeo da pucafoto: Privatna Arhiva

Gojko Đ. se na saslušanju branio ćutanjem odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok će Strahinja M. biti naknadno ispitan u redovnom postupku.

Sumnja se da je 3. decembra 2023. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Skadarskoj ulici Gojko Đ. pokušao da liši života oštećenog D.K. i pri tom sa umišljajem doveo u opasnost život gostiju i zaposlenih, kao i da je neovlašćeno nosio pištolj NN marke, kalibra 9 mm.

On je, kako se sumnja, nakon kraće verbalne rasprave sa radnikom obezbeđenja D.K. u njega ispalio više hitaca iz pištolja, ranivši ga u predelu stomaka, a nakon toga je napustio lice mesta.

policija odmah reagovala
policija odmah reagovalafoto: Instagram/ sergey_baykow

Strahinja M. je, kako se sumnja, nakon toga otišao do stola gde je sedeo osumnjičeni Gojko Đ, uzeo njegova dva mobilna telefona sa stola i sakrio ih u Kosovskoj ulici, u pasažu iza betonskog stuba.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati svedoke i očevice događaja, naložiti antropometrisko veštačenje, sudsko-medicinsko veštačenje, psihijatrijsko veštačenje i preduzeti druge dokazne radnje.

Gojko Đ. je uhapšen 13. decembra prilikom ilegalnog prelaska državne granice između Srbije i Hrvatske, po poternici Višeg suda u Beogradu.

Prethodno mu je, na predlog ovog tužilaštva, sudija za pretdodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom premenskom periodu i naložio raspisivanje poternice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track