"ČUO SE JAK UDARAC! EKIPA HITNE POMOĆI SAMO JE USTANOVILA KOBNU ISTINU" Dopisnica Kurira Krstić iz Niša DIREKTNO sa mesta nesreće
Foto: Kurir tv

kurir tv

"ČUO SE JAK UDARAC! EKIPA HITNE POMOĆI SAMO JE USTANOVILA KOBNU ISTINU" Dopisnica Kurira Krstić iz Niša DIREKTNO sa mesta nesreće

Crna Hronika -

Dve osobe su poginule sinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći na ulazu u mesto Tabanović, kod Šapca, a još dvoje je teško povređeno! Prema saznanjima Kurira, automobil marke "reno klio" obilazio je autobus u krivini i tom prilikom direktno naleteo na "sitroen pikaso".

Posle udesa oba vozila su se zapalila, a jednu od povređenih osoba vatrogasci su vadili iz auta - naveo je očevidac za Kurir.

Loše vesti, nažalost, dolaze i iz Niša.

Jedan pešak nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Nemanjića, koja se desila juče.

Kako je zapravo došlo do ovog tragičnog događaja ispričala je Kristina Krstić, koja se nalazi na mestu nesreće.

Pre,a nezvaničnim informacijama, nesreća ipak nije se desila na pešačkom prelazu.

Iako je čest slučaj u Nišu poslednjih vremena da se nesreće događaju na pešačkim prelazima, ova se nesreća desila negde na 200 metara od pešačkog prelaza.

- Ono što smo nezvanično saznali jeste da se starija ženska osoba nalazila van pešačkog prelaza kada ju je udario automobil marke Audi i nažalost je usmrtio. Očevici kažu da se čuo jak udarac, nesreća se dogodila oko 17 sati. Hitna pomoć je odmah pozvana i ubrzo stigla na mesto nesreće, ali nažalost nesrećnoj ženi nije bilo pomoći jer je lekarska ekipa mogla samo da konstatuje smrt kada je stigla na mesto događaja - rekla je.

02:12

ČUO SE JAK UDARAC! EKIPA HITNE POMOĆI SAMO JE USTANOVILA KOBNU ISTINU Dopisnica Kurira Krstić iz Niša DIREKTNO sa mesta nesreće

Policija je zatvorila traku gde se desila saobraćajna nesreća i saobraćaj je bio obustavljen neko vreme.

- Razgovarali smo sa našim građanima pre nego što smo počeli sa ovim uključenjem i njihovo mišljenje jeste da kazne moraju da budu veće i za nesavesne vozače, ali i za pešake - rekla je.

Grad Niš je u prethodnom periodu pronašao način da reši ovaj problem, postavljanjem zaštitnih ograda na razdelnim ostrvima bulevara u Nišu, ali nažalost, na mestu gde se ova nesreća dogodila, te zaštitne ograde nisu bile postavljene.

Zbog velike udaljenosti pešačkih prelaza, građani Niša često pronalaze alternativne načine da skrate put i pređu ulicu, što dovodi do saobraćajnih nesreća, često sa tragičnim ishodom.

- Kada govorimo o saobraćajnim nesrećama u Nišu, problematična tačka je često Knjaževačka ulica, ali sada vidimo da se nesreće dešavaju i na bulevaru Nemanjića. Podsjetimo se, pre nešto više od mesec dana, jedna žena stradala je u Knjaževačkoj ulici, upravo na pešačkom prelazu - istakla je Kristina Krstić i dodala:

Ovim putem apelujemo i na vozače i na pešake da budu svesni, da vode računa o sebi, ali i o drugim učesnicima u saobraćaju. Hvala na uključenju i svim ovim informacijama.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja