MARKO DRŽAO 12 KG KANABISA ZA PRODAJU, AUTO MU BIO PUN HLADNOG ORUŽJA: Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu!
Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

epilog

MARKO DRŽAO 12 KG KANABISA ZA PRODAJU, AUTO MU BIO PUN HLADNOG ORUŽJA: Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marka J. (42) zbog sumnje da je neovlašćeno radi prodaje držao 12,4 kilograma kanabisa.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni je, kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, više puta osuđivan za različita krivična dela i nalazi se u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen rešenjem Apelacionog suda u Beogradu u trajanju do 3. februara 2024. godine.

Više javno tužilaštvo, tužilaštvo
foto: Printscreen

- Sumnja se da je Marko J. 30. avgusta ove godine oko podne upravljajući svojim vozilom „škodom SuperB“, u kojoj se na mestu suvozača nalazio 42-godišnji muškarac (protiv koga je krivični postupak obustavljen), u gepeku držao dve putne torbe u kojima su se nalazili pvc paketi sa navedenom opojnom drogom, kao i kotur streč folije, 2 noža sa sečivom dužine 10 cm, jedna mačeta, a u pregradi vozačevih vrata i jedan kuhinjski nož - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje se:

- Kada su policijski službenici pokušali da zaustave njegovo vozilo na raskrsnici ulica Višnjička i Mirjevski bulevar, okrivljeni je odbio da se zaustavi, udarivši tom prilikom u službeno vozilo MUP-a, pa je nastavio da se kreće Višnjičkom ulicom, a potom skrenuo u ulicu Rospi Ćuprija, zaustavio vozilo, gde su obojica izašla iz vozila i trčećim korakom se udaljili.

Policijski službenici su sustigli 42-godišnjeg muškarca, a pregledom vozila su pronašli opojnu drogu, dok je pored vozačevih vrata, na kolovozu pronađena torbica crne boje sa dokumentima na ime okrivljenog Marka J, novčanikom i mobilnim telefonom.

Tokom istrage, nakon sprovedenih dokaznih radnji utvrđeno je da nema dokaza za optuženje 42-godišnjeg muškarca, zbog čega je u odnosu na njega doneta naredba o obustavi istrage 23. novembra 2023. godine.

Bonus video:

00:40

UBACILI SU U SRBIJU ALBANKU PRSKANU FENTANILOM Marihuana na našim ulicama je SMRTNO OPASNA, to nije kanabis nego HEROIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track