ZA RAZNE KRAĐE SMO ČULI, ALI OVO... Graditeljima auto-puta u okolini Čačka nestao bager težak 7,5 tona! Ukraden naočigled meštana
Foto: Printscreen/Facebook

ZA RAZNE KRAĐE SMO ČULI, ALI OVO... Graditeljima auto-puta u okolini Čačka nestao bager težak 7,5 tona! Ukraden naočigled meštana

Crna Hronika -

Opšte poznato je da poslednjih godina nema šta se nije našlo na meti kradljivaca. Odnosili su zimnicu iz šahta, pršute sa dima, ženski veš sa štrika... A u Čačku je pre nekoliko godina zabeležen i slučaj da su iz jedne crkve ukradene mošti sveca. Po sličnom scenariju gde su kradljivci danima iznosili stvari iz kuće jednog beogradskog biznismena, a meštani ih hranili i pojili, misleći da čiste imanje, i ovog puta je u okolini Čačka zabeležen nesvakidašnji slučaj krađe.

Na meti lopova našao se bager, težak sedam i po tona. Kradljivci su najopuštenije u subotu oko 22 časa na šlep natovarili mašinu, a očevicima ništa nije bilo sumnjivo jer je to u građevinskom kampu svakodnevna pojava.

Vlasnik građevinske mašine objavio je na društvenim mrežama fotografiju i apel da se bager pronađe, pre nego što ga kradljivac proda ili raspakuje u staro gvožđe. Nalazaču nudi čak i nagradu.

bager
foto: Printscreen/Facebook

- Nestao bager u noći između subote i nedelje, angažovan na izgradnji auto-puta Pakovraće-Požega, u mestu Markovica. Pronalazaču ili za dostavu informacije sledi nagrada - navedeno je u objavi na društvenim mrežama gde je vlasnik mašine ostavio i svoj telefon.

Radnik na ovoj mašini, u izjavi za naš portal, kaže da je slučaj odmah po saznanju prijavljen policiji, a ima i svedoka ovog događaja. Postoje indicije da je bager već stigao do Subotice.

- Postoje svedoci koji su videli da je u subotu oko 22 časa bager natovaren na šlep. Niko nije ništa posumnjao jer je utovar i istovar građevinske mehanizacije, ovde u Markovici gde se nalazi kamp, svakodnevna pojava. Mi smo slučaj prijavili policiji, ali molimo i sve ljude ako prepoznaju bager da jave, jer smo čuli da je već stigao do Subotice. Upozoravamo i kolege u tom delu zemlje da je reč o bageru marke "TAKJUŠI" iz 2008. godine - rekao je Darko Milenković, do juče rukovalac ovom mašinom.

On dodaje da za bagerom traga i policija, jer je nakon krađe obavljen uviđaj a fotografija mašine dostavljena MUP-u.

Bonus video:

02:51

Veliki broj vernika u Čačku danas slavi Svetog Nikolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track