Odloženo suđenje Belivuku i Miljkoviću za brutalnu likvidaciju u Spužu: RENOVIRALI KUĆU NAKON UBISTVA "ŠKALJARCA" I NJEGOVOG ZETA
Foto: Zorana Jevtić, MUP RS

viši sud u podgorici

Odloženo suđenje Belivuku i Miljkoviću za brutalnu likvidaciju u Spužu: RENOVIRALI KUĆU NAKON UBISTVA "ŠKALJARCA" I NJEGOVOG ZETA

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim članovim kriminalone organizacije koja se tereti da je u oktobru 2020. otela, a potom butalno ubila škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića u Spužu danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici.

Kako navodi crnogorski portal Dan, kontrola optužnice je odložena jer je odbrana tražila izuzeće sudije Borisa Savića.

- Optužnicom je obuhvaćena 31 osoba zbog krivičnih dela, a sada nakon što je odbrana, tačnije advokat Marko Radulović zahtevao izuzeće sudije Boris Savić ročište je doloženo na neodređeno vreme sve do odluke Apelacionog suda - piše Dan.

škaljarac damir hodžić
škaljarac damir hodžićfoto: Privatna arhiva

Pa da podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 31 lica, navodnih pripadnika i saradnika kavačkog klana, zbog tri ubistva i stvaranja kriminalne organizacije. Prethodno ročište koje je takođe, odloženo bilo je zakazano u novembru, ali je takođe odloženo razlog odlaganja je jer je Viši sud u Podgorici tražio od Turske da se optuženi Milan Vujotić i Radoje Živković, ali nisu dobili odgovor po zamolnici da se oni saslušaju preko video linka.

ubijeni adis spahić
ubijeni adis spahićfoto: printscreen Facebook

Na optužnici pored Radoja Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka nalaze se i Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

radoje živković, njegov rođak radoje zvicer, i marko miljković i veljko belivuk
radoje živković, njegov rođak radoje zvicer, i marko miljković i veljko belivukfoto: MUP RS

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodžić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića. Inače, istragom je utvrđeno da je klan nakon zločin renovirao celu kuću kako bi sakrili tragove krivičnog dela.

(DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track