ODREĐEN PRITVOR LJUBOMIRU I NJEGOVOJ PORODICI: Opljačkao Tamaru Eklston i Lamparda, a novac sa najbližima ulagao u biznis i luksuz
Foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia, AP John Walton, Printscreen

viši sud u beogradu

ODREĐEN PRITVOR LJUBOMIRU I NJEGOVOJ PORODICI: Opljačkao Tamaru Eklston i Lamparda, a novac sa najbližima ulagao u biznis i luksuz

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima Ljubomiru Romanovu, radije Radosavljević, M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

- Pritvor je prema okrivljenima Lj.R., M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok je prema okrivljenom Lj.R. pritvor određen i usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Ljubomir Romanov
Ljubomir Romanovfoto: Printscreen/Daily Mail

Okrivljenom Lj.R. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca.

Ista krivična dela na teret se stavljaju i ostalim okrivljenima M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N., kao i R.K.R. i I.R.

R.K.R. se, da podsetimo, nalazi u pritvoru u Švajcarskoj dok se za okrivljenom B.R. i dalje traga.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, okrivljeni Ljubomir Romanov u Velikoj Britaniji je osumnjičen da je organizovao "pljačke veka" 2019. godine kada su opljačkani nasladnica Formule 1 Tamara Eklton, bivši fudbalski reprezentativac Frenk Lampard i pokojni vlasnik FK "Lester".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja