MALIŠAN SA SLIKE KOJA JE POTRESLA SRBIJU PREVEZEN ZA BEOGRAD Ima prelome kostiju lobanje i lica, DUGO JE BIO U LEDENOJ VODI!
Foto: RINA

KURIR SAZNAJE!

MALIŠAN SA SLIKE KOJA JE POTRESLA SRBIJU PREVEZEN ZA BEOGRAD Ima prelome kostiju lobanje i lica, DUGO JE BIO U LEDENOJ VODI!

Crna Hronika -

Trudnica iz Tivta je poginula, dok su njeni suprug i četvorogodišnji sin povređeni, u užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 19.30 časova dogodila u blizini sela Batrage kod Tutina.

Kako saznaje Kurir dečak je u teškom stanju i on je transportovan za Beograd, dok je otac stabilno i o njemu vode računa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Podsetimo, porodica iz Crne Gore bila je u automobilu koji je sleteo s puta u kanjon reke Ibar, dubok čak 150 metara.

Otac i mališan su posle nesreće prevezeni u bolnicu u Novom Pazaru i kako za Kurir kaže dr Ševćet Hajrović, načelnik hirurških grana u Opštoj bolnici Novi Pazar, dete je kod njih dovezeno bez svesti.

- Povređeno je dete starosti četiri godine koje je zadobilo tešku povredu glave. Polomljene su kosti lobanje i lica. Bio je u stanju hipotermije, jer mu je telo dugo bilo u ledenoj reci. Ima povrede mozga, urađen je CT glave, a zbog teškog stanja on je transportovan u Beograd na Neurohiruško odeljenje - kaže dr Hajrović i dodaje da je otac mališana u stabilnom stanju.

1 / 4 Foto: Kurir

- On ima prelom rebara od prvog do sedmog, izliv krvi u pluća, dreniran je i briga o njemu se vodi u Opštoj bolnici Novi Pazar - dodao je naš sagovornik.

Spasioci na terenu

- Na teren su odmah izašle spasilačke ekipe - vatrogasci, Hitna pomoć, policija, a okupio se i veliki broj građana. Trebalo je vremena da se povređeni izvuku iz provalije na bezbedno. Inače, automobil se usled pada i prevrnuo na krov, pa je akcija spasavanja bila jako komplikovana - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Nažalost, trudnoj ženi nije bilo spasa, ona je podlegla povredama. Spasoci su uspeli da izvuku dečaka i njegovog oca, koje je odmah preuzela Hitna služba i oni su bili u stabilnom stanju, bez težih povreda.

Prema rečima naših sagovornika, teren na kom je došlo do sletanja s kolovoza je nepristupačan, a u vreme nesreće bio je mrak i padala je neka susnežica.

- Bila je to trka s vremenom, morali smo brzo da se organizujemo i da delamo. Hladno je bilo, dole je reka... Znali smo da je dete tu i trudnica, jednostavno nije bilo vremena da čekamo. Svi iz spasilačkog tima su dali sve od sebe, vatrogasci su se spustili u ambis, lampama su osvetljavali šiblje i probijali se, građani su opet sa svoje strane pomogli koliko su mogli. Slika koja će svima ostati urezana u sećanje, jeste ona na kojoj vatrogasac u naručju iznosi uplakanog dečaka iz provalije - kaže izvor Kurira i dodaje da su se svi slomili kada su shvatili da trudna majka dečaka ne daje znake života.

00:52

Tročlana porodica sletela u kanjon Ibra dubok 100 metara, dete i otac spaseni

Prema rečima našeg izvora, još se ne zna šta je uzrok nesreće, a drugih učesnika u udesa nije bilo. Činjenica je da je padao sneg, da je kolovoz bio mokar i klizav.

- Da li je to doprinelo da vozač izgubi kontrolu i surva se ili je nešto sasvim drugo u pitanju utvrdiće istraga - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Pre 10 dana stradala trudnica iz Negotina

Anrdea Romanović, sedamnaestogodišnja trudnica iz Negotina nastradala je pre desetak dana u saobraćajnoj nesreći u blizini ovog grada kada je njen verenik izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zid kuće pored puta.

Andrea je stradala na licu mesta, a njen verenik Strahinja preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici.

- Devojka je bila u sednomom mesecu trudnoće i lekari su uložili sve napore da sapasu bar bebu, ali nisu u tome uspeli - podseća izvor Kurira i dodaje da je pored Andree i bebe život izgubio i njen nevenčani muž koji je bio za volanom automobila.

- Njih dvoje su se mnogo voleli, godinama su bili nerazdvojni, a zajedno su i stradali. Velika je to tuga za njihovu porodicu i prijatelje.

Bonus video:

03:29

CRNE TAČKE GLAVNI UZROK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U SRBIJI?! Stručnjak za saobraćaj: Postoji način da se one lako utvrde i otklone

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja