CERKA I KUM IZREŠETANI U CENTRU BEOGRADA: Došao iz Bosne, bio blizak zloglasnom klanu Amerika
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

CERKA I KUM IZREŠETANI U CENTRU BEOGRADA: Došao iz Bosne, bio blizak zloglasnom klanu Amerika

Crna Hronika -

Vlasnik kafića "Plavi jahač" Veljko Cerović Cerka (43) i njegov kum Ranko Vasiljević Rustikal (40) likvidirani su 23. decembra 2001. Pre tačno 22 godine.

I dalje nepoznati maskirani ubica, sa "fantomkom" na glavi, ušao je oko 21.30 sati u poznati lokal na Studentskom trgu i iz "škorpiona" zapucao na Cerovića i Vasiljevića, koji su sedeli za stolom.

Cerka je ubijen na mestu, dok je Rustikal pogođen u glavu i preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici.

Ubica u crnoj odeći, visine oko 170 centimetara i star oko 30 godina, ušao je u kafić i odmah se uputio ka stolu za kojim su sedeli Cerović i njegov kum. Napadač je izvadio "škorpion", sakriven ispod jakne, i ispalio desetak hitaca.

Ubica pobegao "golfom" u punom gasu

Kada su pogođeni Cerović i Vasiljević pali na pod, istrčao je i udaljio se ka Vasinoj ulici. Teško ranjeni Vasiljević je prevezen u Urgenti centar, ali je, uprkos lekarskoj pomoći, ubrzo preminuo. Preživeo je samo šanker.

Veljko Cerović Cerka
foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Policija je odmah nakon pucnjave blokirala okolinu "Plavog jahača". Proveravana su sva vozila, a kada su pokušali da zaustave "golf" u Brankovoj ulici, vozač je dao gas i pobegao. Raspisana je potraga, međutim, taj automobil nikad nije nađen.

Cerović je u Beograd došao iz Sarajeva, po izbijanju rata u BiH. Važio je za neformalnog lidera takozvane "bosanske ekipe" u glavnom gradu Srbije i navodno je bio blizak grupi "Amerika".

Posle izvesnog vremena zakupio je kafić "Plavi jahač", bio je vlasnik nekoliko trafika i kluba sa poker aparatima "Multiklub". Pričalo se i da je držao nekoliko lokala u Republici Srpskoj, na Jahorini. Cerovićev kum Vasiljević takođe je početkom rata u Bosni došao u Beograd.

Motiv za njihovu likvidaciju ostao je do danas neresvetljen, mada se spekulisalo da je u njih pucao kontroverzni Ivan Delić iz Budve, koga su mediji povezivali sa više nerazjašnjenih ubistava, među kojima i nekadašnjeg ministra odbrane Pavla Bulatovića.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja