OSUĐENICI POKLONILI PAKETIĆE DECI IZ BEOGRADSKOG PRIHVATILIŠTA: Zajedno sa zaposlenima iz Padinske Skele obradovali mališane
Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

humano

OSUĐENICI POKLONILI PAKETIĆE DECI IZ BEOGRADSKOG PRIHVATILIŠTA: Zajedno sa zaposlenima iz Padinske Skele obradovali mališane

Crna Hronika -

Rukovodstvo KPZ u Beogradu (Padinskoj Skeli) poklonilo je danas deci smeštenoj u Prihvatilištu za decu Beograda novogodišnje paketiće i čestitke koje su zajedno obezbedili zaposleni i skoro 100 osuđenika u ovom zavodu.

U Prihvatilištu se trenutno nalazi 48 dece, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su i ona koja su žrtve nasilja, zanemarivanja, trgovine ljudima, kao i deca bez roditeljskog staranja i ona koja žive na ulici.

KPZ Padinska Skela
foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Zaposleni u KPZ Beograd (Padinska Skela) i osuđena lica godinama unazad u vreme novogodišnjih praznika svojom humanošću skreću pažnju javnosti na decu koja se nalaze u posebno osetljivom položaju.

Oni su prošle godine obezbedili novogodišnje paketiće najmlađima koji se leče na Institutu za majku i dete „Vukan Čupić“ u Beogradu.

Slična akcija je organizovana 2021. godine kad su deci smeštenoj u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici poklonili 100 paketića.

Osuđena lica iz više kazneno-popravnih ustanova poput zavoda u Sremskoj Mitrovica, Zabeli, Nišu, Kragujevcu, Zaječaru i drugim gradovima učestvovala su u više humanitarnih akcija u kojima su obezbeđena medicinska pomagala, pokretni inkubator za bebe i sredstva za lečenje bolesne dece.

1 / 4 Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Pomoć osuđenika i osuđenica bila je dragocena kad su na početku pandemije korona virusa počeli da šiju maske za lice i drugu zaštitnu opremu za osuđenike i zaposlene, a značajan deo je poklonjen školama, bolnicama i svratištima za decu u Srbiji.

Bonus video:

01:40

KURIR PONOVO POKAZAO KOLIKO SRCE IMA: U novogodišnjem duhu podelio paketiće deci i izmamio osmehe najmlađih u KBC Dragiša Mišović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track