MATEJ PERIŠ NESTAO U HLADNOJ SAVI, POTRAGA DUGA 5 MESECI! Nestanak koji je ujedinio region pre 2 godine: Oglasio se neutešni otac!
Foto: Ana Paunković

poslednje zbogom

MATEJ PERIŠ NESTAO U HLADNOJ SAVI, POTRAGA DUGA 5 MESECI! Nestanak koji je ujedinio region pre 2 godine: Oglasio se neutešni otac!

Crna Hronika -

Matej Periš (27) je sa svojim društvom iz Splita stigao u Beograd 30. decembra 2021. godine kako bi proslavili Novu godinu, a nakon spleta nesrećnih okolnosti, on te večeri ušao u reku Savu, a njegovo telo nađeno je nakon skoro pet meseci, tačnije u maju 2022.

Njegov nestana izazvao je buru u javnosti, kako u Srbiji i Hrvatskoj, tako i u čitavom regionu.

matej periš koji je nestao noć uoči nove godine
matej periš koji je nestao noć uoči nove godinefoto: privatna arhiva

Pa da podsetimo, kobne večeri stvari su pošle po zlu kada je Matej veče uoči dočeka Nove godine u majici kratkih rukava istrčao iz kluba u Beton hali i Karađorđevom ulicom prošao ispod Brankovog mosta, došao do Travničke ulice, a potom kod Savske promenade sišao niz stepenice i ušao u reku. Nadzorne kamere snimile su njegovu rutu kretanja.

Inače, nestanak Mateja Periša sutradan su prijavili njegovi prijatelji koji su te večeri bili sa njim u klubu. Intezivna potraga nakon prijave trajala je svaki dan, mesecima sve dok Matejevo telo nije isplivalo 18. maja 2022. kod Ade Huje na Karaburmi. Potraga na reci, ali i na kopnu bila je svakodnevna i pripadnici MUP Srbije, žandarmerija, ronioci, vatrogasci, spasioci, dobovoljci, svi su se angažovali kako bi mladić iz Splita bio nađen.

pomoću nadzornih kamera pripadnici mup-a utvrdili su rutu kojom se kretao kobne večeri mladić iz splita
pomoću nadzornih kamera pripadnici mup-a utvrdili su rutu kojom se kretao kobne večeri mladić iz splitafoto: Kurir, Printscreen

Nakon pregledanih nadzornih kamera u gradu ustanovljena je ruta kretanja Splićanina, pa se MUP Srbije nakon dva dana oglasio na konferenciji gde je prikazano njegovo kretanje, kao i to da ga niko ne juri, ali i trenutak kada, nažalost ulazi u reku Savu. Signal njegovog telefona odmah je pokazao da je on u trenutku "nestanka" zapravo ušao u vodu, jer se nakon dva i po sata od nestanka signal baznih stanica telefona prikazao da je Matej kod Velikog ratnog ostrva kod ušća reke Save i Dunava. Policije Srbije i Hrvatske sarađivali su tokom slučaja, gde su razmenjivali informacije koje su bile od ključnog značaja.

Nestanak Mateja Periša ne samo u Srbiji i Hrvatskoj privukao je veliku pažnju regiona, pa smo tokom svih skoro pet meseci svakodnevno imali i lažne dojave da se mladić nalazi u Belgiji, Nemačkoj, da je u Novom Sadu i da kupuje hleb na Vračaru. Koliko je slučaj Splićanina podigao sve na noge, govori i činejnica da smo imali brojne grupe koje su "istraživale" i detektivski tražili Mateja Periša.

misa u beogradu bila je jako dirljiva, inače u tužnoj povorci beograđani su ispratili mladića iz splita
misa u beogradu bila je jako dirljiva, inače u tužnoj povorci beograđani su ispratili mladića iz splitafoto: Ana Paunković

Na kraju kada je njegovo telo isplivalo, Nenad Periš je identifikovao svog sina, a zatim je održana i misa u Beogradu. Mnogobrojni ljudi koji su sve vreme bili onako ljudski uz Matejevu porodicu došli su kako bi ispratili mladića u Split gde je trebalo da bude sahranjen. Matej Periš je sahranjen krajem maja 2022. u krugu porodice i prijatelja. Obdukcija Mateja Periša pokazala je da je kobnog dana bio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Na društvenim mrežama oglasio se i Nenad Periš koji je podelio video snimak posvećen stradalom sinu pod nazivom "Matej Periš, poslednje zbogom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track