PRIPADNICI KLANOVA U NIKAD VIĐENIM IZDANJIMA POZIRALI ZA SARADNIKE: Zvicer ranjen igra šah, Hodžić sa pištoljem... (FOTO)
Foto: Libertaspres/Sky aplikacija, Detective - info.com.ua, Printscreen

ŠOK!

PRIPADNICI KLANOVA U NIKAD VIĐENIM IZDANJIMA POZIRALI ZA SARADNIKE: Zvicer ranjen igra šah, Hodžić sa pištoljem... (FOTO)

Crna Hronika -

Prepiske između pripadnika kavačkog i škaljarskog klana i njihovih najbližih saradnika ove godine su rešile mnoge misterije u vezi sa nerešenim likvidacijama, trgovinom droge i drugom poslovima ovih kriminalnih organizacija, a fotografije koje su slale jedni drugima potvdile su neke od identiteta učesnika u razgovorima.

Tako su ovim konvezacijama isplivale fotografije Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, kako igra šah posle ranjavanja u Ukrajini 2020. godine, ali i jedna koju je poslao dok je u bekstvu, a još nije locirano gde se on nalazi.

Radoje Zvicer
foto: Libertaspres/Sky aplikacija

Sudeći po fotografiji nakon ranjavanja koju je objavio crnogorski portal Libertas pres, ona je poslata preko kriptovane Skaj aplikacije na kojoj su kriminalci razmenjivali poruke ni ne sluteći da će jednog dana sve njihove prepiske, slike i snimci ugledati svetlost dana. Mislili su da je ta platforma za komunikaciju bezbedna pa su tako jedni drugima pored ugovaranja i dogovaranja krvavih poslova slali i svoje privatne stvari, kao što je i ova fotografija Radoja Zvicera na kojoj se može videti kako nasmejano pozira dok je ispred njega šahovska tabla sa pijunima.

Takođe, na pomenutoj fotografiji vidi se kako Radoje Zvicer ima zamotanu levu ruku i rame, dok sa desne strane ima dve rupe od hitaca koji su u njega nekoliko meseci ranije ispalili atentatori.

Na drugoj fotografiji, Zvicer, potpuno oporavljen, pozira u ogledalu sa naočarima za vid.

Radoje Zvicer
foto: Printscreen Libertas

Njegovi saradnici iz Srbije Veljko Belivuk i Marko Miljković, sa druge strane, nalaze se u pritvoru u Beogradu od hapšenja u februaru 2021. godine, ali fotografije koje su slali dok su bili na slobodi, a u vreme izvršenja krivičnih dela i dalje isplivavaju.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Libertaspress/Sky aplikacija

Na na jednoj od fotografija koja je ovjavio nedavno Libertas pres može se videti kako Belivuk i Miljković u zagrljaju sede na kauču dok nasmejani i sa podgnuta tri prsta poziraju. Belivuk je u opuštenoj odevnoj kombinaciji - šorcu i majici na kratke rukave, dok je njegov saradnik Miljković skockan uz polo majicu i teksas bermude, a preko grudi ima pederušu jednog poznatog brenda. Može se videti i da oni imaju tri telefona kod sebe, a crnogorski portal je naveo da je to fotografija koja je skinuta sa tajne Skaj aplikacije.

Kurir je objavio i fotografiju ubijenog pripadnika škaljarskog klana Damira Hodžića sa pomenute aplikacije na kojoj on pozira u potkušulji, sa naočarima za sunce i kačketom, a u ruci drži pištolj.

Damir Hodžić, škaljarski Klan
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, u ovoj godinu objavljeno je na desetine konverzacija sa skaja, a mnoge su između pripadnika kavačkog klana i policajca iz Crne Gore Petra Lazovića koji je, kako se sumnja, sve veme radio u dosluhu sa njima.

1 / 5 Foto: Libertas

Tako su isplivale i fotografije mučenja, navodnih pripadnika škaljarskog klana od strane policije.

Bonus video:

04:40

OTKRIVEN SVETSKI SUPERKATREl! U Dubaiu uhapšen Tito, jedan od glavnih članova BELIVUK I ZVICER RADILI ZA NJEGA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track