BRAĆA HEROJI SE OGLASILI ZA KURIR! "NISMO OKLEVALI, UŠLI SMO U VATRU" Aleksandar opisao spasavanje svoje komšinice Olgice
Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

ljudine iz novog bečeja

BRAĆA HEROJI SE OGLASILI ZA KURIR! "NISMO OKLEVALI, UŠLI SMO U VATRU" Aleksandar opisao spasavanje svoje komšinice Olgice

Crna Hronika -

Slađan i Aleksandar Durma Mišković iz Novog Bečeja sinoć su herojski spasili komšinicu Olgicu M. (64) u čijoj kući je došlo do požara, u kom je nažalost njen suprug Ivica M. (46) nastradao.

Pa da podsetimo, požar je buknuo u ulici Janka Velimirovića u Novom Bečeju kada je iz za sada nepoznatog razloga u porodičnoj kući. Nesrećni čovek je preminuo, dok je Olgica M. zadobila opekotine drugog stepena i nalazi se u zrenjaninskoj bolnici.

Aleksandar Mišković je za Kurir opisao svoj herojski čin te večeri kada je zajedno sa bratom uleteo u kuću komšija i pokušao da im pomogne. Nijednog trenutka, kako nam je rekao, nije oklevao da li treba da pomogne ili ne.

BRAĆA ALEKSANDAR I SLAĐAN MIŠKOVIĆ UPALI U KUĆU I SPASILI KOMŠINICU, DOK JE ZA KOMŠIJU VEĆ BILO KASNO
BRAĆA ALEKSANDAR I SLAĐAN MIŠKOVIĆ UPALI U KUĆU I SPASILI KOMŠINICU, DOK JE ZA KOMŠIJU VEĆ BILO KASNOfoto: Privatna arhiva, Shutterstock

- Samo 15 minuta pre nego što će izbiti požar, moj brat i ja smo sedeli ispred kuće sa Ivicom, ali je on potom rekao da ide malo da odmori. I mi smo otišli kući. Ubrzo smo kroz prozor čuli da se nešto dešava - počinje priču Aleksandar i dodaje:

- Čujemo da komšije viču: "Požar, požar! Gori kuća!" I mi smo odmah izašli iz kuće i videli da je kuća u plamenu. Nijednog trenutka nismo razmišljali da li treba da uletimo u kuću i pomognemo komšijama.

Kako je dalje naveo, da bi došli do njih morali su da razbiju prozor.

- Vatra je postala velika. Približili smo se kući i rukama smo počeli da razbijamo prozor koji je bio do ulice. Kada smo uspeli da ga razbijemo, vatra je odgurnula mog brata Slađana i on je pao na zemlju - kaže Aleksandar i dodaje:

OLGICA M. NAKON ŠTO JE IZVUČENA IZ POŽARA
OLGICA M. NAKON ŠTO JE IZVUČENA IZ POŽARAfoto: Privatna arhiva

- Podigao se i videli smo da Olgica nepomično leži pored prozora. Delovalo je kao da je mrtva, ali smo uspeli da je izvučemo napolje. Stavili smo je da leži i počeli da je polivamo vodom, a onda je ubrzo došla sebi, počela je da reaguje. Imala je vidljive opekotine na licu i rukama, i bila je sva crna od dima.

Aleksandar je potom objasnio da su pokušali da izvuku i Ivicu M. iz požara.

- Pokušali smo da spasimo i Ivicu, dozivali smo ga, ali odgovora nije bilo. Vatra je već bila zahvatila celu kuću od 100 kvadrata. Nismo mogli uopšte da mu priđemo... Ostao je unutra - kaže Aleksandar i dodaje dok su oni nemo gledali u kuću koja gori komšije su u međuvremenu zvali vatrogasce, Hitnu pomoć i policiji.

Nastradali ivica M.
Nastradali ivica M. foto: Privatna arhiva

- Mislim da se zapalilo neško oko šporeta. Ne znam ni ja... Policajci su i jutros bili da vrše uviđaj da bi utvrdili šta je prouzrokovalo požar - naveo je on.

Ovi hrabri momci su potom rekli da bi svima pomogli bez razmišljanja i da li bi njihov potez mogao da im našteti ili nanese neke povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track