DANAS JE VELJO TVOJ ROĐENDAN! NE MOŽEMO DA TE ZAGRLIMO KAO NEKADA: Brat i roditelji ubijenog vođe navijača objavili čitulju
Foto: Dado Đilas

zločin iz 2014. godine

DANAS JE VELJO TVOJ ROĐENDAN! NE MOŽEMO DA TE ZAGRLIMO KAO NEKADA: Brat i roditelji ubijenog vođe navijača objavili čitulju

Crna Hronika -

Od vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića koji je ubijen 16. maja 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis", porodica se oprostila čituljom u jednim dnevnim novinama i čestitala mu rođendan.

Podsetimo, za ubistvo navijača osumnjičen je odbegli Vladimir Đurović, inače navijač Partizana i tadašnji šef obezbeđenja splava "Džimis". Naime, Đurović je osumnjičen da je kobnog dana 2014. godine pucao na Dunjića koji je bio u svom automobilu ispred prestoničkog splava. Izrešetao ga je, a u rafalnoj paljbi tada je teško povređena i devojka koja je bila sa Dunjićem u kolima. Od zadobijenih povreda navijač zvezdine frakcije Hijene preminuo je na licu mesta.

Đuroviću se sudi u odsustvu jer je u bekstvu, a takođe, sudi se i trojici pomagača koji se sumnjiče da su pucaču pomogli nakon zločina, kao i da su uništili video materijal sa nadzornih kamera splava na kojima se video sam čin likvidacije.

velibor dunjić ubijen
velibor dunjić ubijenfoto: Dado Đilas

Porodica likvidiranog Velibora Dunjića napisala je potresne reči uz njegovu fotografiju: "Doći ćemo da obeležimo tvoj rođendan".

- Danas je, Veljo, tvoj rođendan. Ne možemo da te poljubimo, zagrlimo i da ti čestitamo kao nekad. Zato molimo anđele da te poljube i čuvaju umesto nas - ovu čitulju potpisala je njegova porodica.

Kako smo ranije pisali, osumnjičeni Đurović se nakon ubistva krije i do danas nije uhapšen.

porodica dala čitulju
porodica dala čituljufoto: Printscreen/Novosti

Ubijeni Velibor Dunjić je imao bogatu kriminalnu prošlost, gde je protiv njega bilo podneto više od 40 krivičnih prijava.

- U trenutku kada je ubijen protiv njega se vodilo pet sudskih postupaka, a između ostalog teretio se za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i za napade na službena lica - podseća izvor.

uviđaj nakon ubistva vođe navijača
uviđaj nakon ubistva vođe navijačafoto: Z

Za Dunjićevo ubistvo sudi se i tadašnjem suvlasniku splava, koji je optužen da je uništio opremu za video-nadzor koja je snimila ubistvo, kao i dvojici muškaraca, koji se terete da su navodno pomogli Đuroviću da pobegne s mesta događaja. Još u istrazi petoro optuženih je priznalo krivicu i oni su osuđeni.

- Vladimir Đurović je, prema rekonstrukciji, izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca - pisali smo ranije:

uviđaj nakon ubistva velibora dunjića
uviđaj nakon ubistva velibora dunjića

- Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav. Kao motiv ubistva pominjalo se navodno reketiranje splavova u Beogradu i sukob oko obezbeđivanja ovih mesta za provod. Ključni dokaz koji Đurovića nedvosmisleno povezuje s ubistvom Dunjića jeste pištolj kojim je počinjen zločin i na kome je nađen DNK trag osumnjičenog. To oružje iz Dunava su u noći ubistva 16. maja izvukli ronioci Žandarmerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track