SUPRUGA SVETLANA GA OSTAVILA POSLE DVE I PO GODINE ROBIJE Ko je Duško, rođeni brat Darka Šarića, koji se predao srpskoj policiji?

Oženio se NAJLEPŠOM, u samici bio 9 meseci

SUPRUGA SVETLANA GA OSTAVILA POSLE DVE I PO GODINE ROBIJE Ko je Duško, rođeni brat Darka Šarića, koji se predao srpskoj policiji?

Crna Hronika -

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji se jutros predao u pratnji advokata srpskoj policiji, na poternici je bio od jula 2022.

Prema navodina optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, on se tereti da je bio pripadnik kriminalne grupe koju je njegov brat iz pritvora organizovao 2020. i koja je za cilj imala diskreditaciju i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku, Nebojše Joksovića.

Braća Šarić i advokat
Braća Šarić i advokatfoto: Ana Paunković

Prema navodima optužnice, njegova uloga je bila da novac namenjen za ostvarenje planova kriminalne grupe daje okrivljenom Aleksandru Boškoviću, koji ga je potom predavao optuženim policajcima Milutinu Radovanoviću i Danilu Stojanoviću kao nagradu.

Inače, Duško Šarić do sada nije osuđivan i njegov advokat sa kojim je jutros i došao u policiju, Radoslav Baćović 22. decembra prošle godine predložio je sudu da mu ukine pritvor u zamenu za jemstvo od 800.000 evra.

- Bio je hapšen u novembru 2010. u Crnoj Gori i tada mu se sudilo za pranje novca, ali je na kraju sudskog postupka pravosnažno oslobođen optužbi. U pritvor je proveo tri i po godine, zbog čega je po donošenju oslobađajuće presude tužio Crnu Goru i od države dobio 103.000 evra - podseća sagovornik Kurira.

Tokom suđenja zbog neosnovanog pritvaranja, Duško Šarić je pred sudom u Crnoj Gori, kako su tada prenosili mediji, govorio o boravku iza rešetaka. - Iako tražim odštetu, verujte nema tog novca koji može da mi nadoknadi te godine koje sam nevin proveo u zatvoru. Smestili su me u samicu veličine oko 10 kvadrata, koja je bila pod video-nadzorom i pod jakim svetlima, i to 24 sata. U ćeliji su bila dva kreveta, sto pored kojeg je bila ve-ce šolja. Samica se nalazila u podrumu, prozori su bili vezani lancima - rekao je Šarić u Osnovnom sudu u Pljevljima i opisao da je vazduh ulazio samo kroz rupu na vratima. Naveo je da mu je zbog boravka u samici vid oslabio, da se ugojio 20 kilograma i da ga je supruga Svetlana s kojom ima dvoje dece ostavila posle dve i po godine u ćeliji.

Bivša supruga Darka Šarića
Bivša supruga Darka Šarićafoto: Printscreen/Instagram

Inače, bivša žena Duška Šarića, Svetlana Ceca Dmitrić bila je poznata manekenka i važila je za jednu od najlepših žena koju je Fešn TV 2003. proglasio najboljim modelon na Starom kontinentu. Pojavljivala se u spotovima Zdravka Čolića, Goge Sekulić, Dženana Lončarevića. Posle razvoda od Svetlane, 2014. oženio se po drugi put.

Duško Šarić i druga supruga
Duško Šarić i druga supruga

Braća Šarić, inače, posle raspisivanja poternice za Darkom Šarićem u januaru 2010. nisu se videla šest godina. O Darku Šariću se ništa nije znalo do aprila 2014. kada se i on sam predao srpskoj policiji. Prvi njihov susret, posle dugo godina, tada se dogodio u zgradi Specijalnog suda u februaru 2016. kada je Duško Šarić prvi put došao da iz publike prati suđenje bratu.

- Posle njegove predaje koja se dogodila dana, braća Šarić bi prvi put trebalo da se ponovo sretnu u sudnici 1. februara, za kada je zakazan nastavak suđenja - podseća naš sagovornik.

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track