DUŠKO ŠARIĆ OSTAJE U PRITVORU DO SUĐENJA! Oglasio se Viši sud u Beogradu: Ista odluka važi i za Milana Vučinića
Pritvor u Specijalnom sudu, Foto: Stefan Stojanović

Viši sud u beogradu

DUŠKO ŠARIĆ OSTAJE U PRITVORU DO SUĐENJA! Oglasio se Viši sud u Beogradu: Ista odluka važi i za Milana Vučinića

Crna Hronika -

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu doneo je odluku da Dušku Šariću, rođenom bratu Darka Šarića pritvor koji mu je određen u leto 2022. ostane na snazi.

Istu odluku, veće je donelo i u odnosu na optuženog Milana Vučinića, koji se juče takođe predao.

- Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas donelo rešenja kojim je ostavljeno na snazi rešenje ovog suda od 27.07.2022. godine, kojim je prema okrivljenom Dušku Š. određen pritvor usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a koji pritvor mu se računa od 04.01.2024. godine, kada je lišen slobode i koji mu po ovom rešenju može trajati najduže 60 dana - navodi se u saopštenju suda.

Kako se dodaje, veće je donelo odluku i da ostaje na snazi rešenje suda od 17. juna 2022. kojim je pritvor određen Milanu V.

- Okrivljenom Milanu V. određen je pritvor usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo krivično delo, a koji pritvor mu se računa od 04.01.2024. godine, kada je lišen slobode i koji mu po ovom rešenju može trajati najduže 60 dana - dodaje se u saopštenju Višeg suda.

Okrivljenom Dušku Šariću, kako je navedeno, na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, dok je okrivljenom Milanu Vučiniću na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Duško Šarić je rođeni brat Darka Šarića koji je uhapšen 10. aprila 2022. i od tada je u pritvoru. On se sumnjiči da je tokom boravka u pritvoru u drugom predmetu za šverc kokaina organizovao kriminalnu grupu koja je za cilj imala diskreditaciju i planiranje ubistva svedoka saradnika u predmetu u kom mu se tada sudilo, Nebojše Joksovića.

Advokat Radoslav Baćović, Darko i Duško Šarić
Advokat Radoslav Baćović, Darko i Duško Šarićfoto: Ana Paunković

Osim braće Šarić i Milana Vučinića, optužnicom je obuhvaćeno još 12 osoba, među kojima su i tri policajca. Duško Šarić je optužen da je raspolagao finansijama i novac davao okrivljenom Aleksandru Boškoviću, koji ga je potom predavao optuženim policajcima Milutinu Radovanoviću i Danilu Stojanoviću kao nagradu.

Poternica za Duškom Šarićem bila je raspisana u julu 2022. i on je od tada, do juče kada je u pratnji advokata Radoslava Baćovića došao u policiju bio nedostupan srpskom pravosuđu.

Na prethodnom suđenju, njegov advokat je kao jemstvo za ukidanje pritvora ponudio nekretninu u vrednosti od 800.000 evra, ali će o tome odlučivati veće koje sudi. Nastavak suđenja je zakazan za 1. februar.

Bonus video:

02:00

SIGURAN PUT KA POTPUNOM ETNIČKOM ČIŠĆENJU NA KIM U Prištini počelo suđenje Srbinu za navodne ratne zločine u Račku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja