PLASTIČNOM HIRURGU KOJI JE OPERISAO ŠARIĆA PRETI ZATVOR! Advokat: Ukoliko je znao zašto se podvrgao tretmanu, ON JE SAUČESNIK
Foto: KurirTv, Privatna Arhiva

kurir tv

PLASTIČNOM HIRURGU KOJI JE OPERISAO ŠARIĆA PRETI ZATVOR! Advokat: Ukoliko je znao zašto se podvrgao tretmanu, ON JE SAUČESNIK

Crna Hronika -

Duško Šarić, brat Darka Šarića, koji se predao policiji pre pet dana nakon što je bio u bekstvu od jula 2022, kada je za njim raspisana poternica, tokom boravka u ilegali potpuno je promenio svoj fizički izgled.

Darko Šarić, Duško Šarić
foto: Printscreen, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

Kurir je ekskluzivno došao u posed fotografije koja je, prema rečima našeg izvora, nastala tokom Duškovog skrivanja od policije i pravosudnih organa. On je, kako se može videti na slici, dosta mršaviji nego ranije, pustio je kosu i bradu.

Javnost ga pamti iz perioda pre bekstva, kada je imao znatno kraću kosu i znatno više kilograma. I njegov brat Darko šarić je tokom bekstva imao niz plastičnih operacija.

Radisav Roskić
foto: Kurir tv

Ovu vestu su u jutarnjem programu "Redakcija" komentarisali gosti Radisav Roskić, advokat i Dejan Radenković, kriminolog.

Radenković podseća da je plastična hirurgija došla do savršenstva, posebno u Turskoj, kako kaže, postaje pravilo, da vođe organizovanih kriminalnih grupa menjaju lični opis da bi se sakrili, ne samo od gonjenja organa reda već i od drugih kriminalnih grupa.

Radisav Roskić
foto: Kurir tv

- On označava sebe kao člana organizovane kriminalne grupe svog starijeg brata, ali uvek je bio manje izložen javnosti nego sam Darko. Stoga javnost nije bila toliko upoznata sa njegovim identitetom i aktivnostima, pa se teže može utvrditi koja je bila njegova uloga u toj organizaciji - rekao je.

Ono što je činjenica jeste da je od jula 2022. godine bio u bekstvu i u tom periodu je promenio svoj izgled, što je vrlo lako izvodljivo.

Darko Šarić, Duško Šarić

- Plastična hirurgija je postigla visok nivo savršenstva, posebno u zemljama poput Turske, gde su takve operacije relativno jeftine. Često su pristupačne i ljudima sa manje finansijskih sredstava, uključujući i one koji se bave kriminalom, što ih motiviše da se podvrgnu takvim zahvatima. Međutim, ne ulazimo u razloge zašto to rade - istakao je, nastavivši:

* Postalo je pravilo da kada javno bude označen kao vođa neke organizovane kriminalne grupe, nakon nekog vremena isplivaju slike koje potvrđuju da je promenio svoj izgled. Kada se neko bavi kriminalom, posebno na visokom nivou, bežanje nije samo od organa gonjenja, već i od drugih suprotstavljenih kriminalnih grupa. Pokušavaju da prikriju svoj identitet kako od organa reda, tako i od drugih kriminalnih grupa, premeštajući se sa jedne lokacije na drugu, sve u cilju skrivanja prisustva u određenom području - rekao je Radenković.

hirurg, hirurzi, operaqcija, operaciona sala
foto: Shutterstock

Upitan od voditeljke da li se za ovo delo odgovara, advokat Roskić kaže:

- Krivičnim zakonikom Republike Srbije, članom 333, je predviđeno krivično delo pružanja pomoći učiniocu posle izvršenja. U prvom stavu su opisane radnje kao elementi ovog krivičnog dela. Zakon navodi da je to skrivanje izvršioca, sakrivanje sredstava izvršenja ili tragova ili na drugi način prikrivanje. Dakle, da li lekar, hirurg, plastična hirurgija, kao i medicina uopšte, napredovala je do te mere da je sada moguće nešto što je ranije bilo nezamislivo - rekao je Roskić.

02:38

PROMENIO LIČNI OPIS KAO BRAT, ZBOG OVOG! Goruće polemike u javnosti! Advokat za Kurir: Ako je hirurg ZNAO, to je KRIVIČNO DELO

Da li hirurg ima tu informaciju ili ne, to je drugo.

- Ako je hirurg svestan da osoba kojoj vrši hirurški zahvat radi promene identiteta, možemo razgovarati o umišljaju koji bi se podveo pod pomoć u prikrivanju. Suštinski, ovo je oblik pomaganja, ali prvenstveno treba uzeti u obzir svest lekara koji to radi. Pored toga, treba razmotriti i profesionalnu etiku lekara, medicinsku tajnu i slično. Ipak, zašto bi hirurg koji se bavi plastičnim operacijama znao identitete kriminalaca... - kazao je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja