"ODBRANA JE TRENUTNO U BOLJEM POLOŽAJU" Advokat za Kurir TV o slučaju Zorana Marjanovića: Kako će izgledati ovaj glavni pretres?
Foto: Kurir televizija

ponovno pozivanje svedoka

"ODBRANA JE TRENUTNO U BOLJEM POLOŽAJU" Advokat za Kurir TV o slučaju Zorana Marjanovića: Kako će izgledati ovaj glavni pretres?

Crna Hronika -

Pripremno ročište pred početak ponovnog suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene, zakazano je za 14. februar dok je za termin početka glavnog pretresa izabran 19.mart.

Ovu temu je obrazložio sagovornik Kurir televizije, advokat Milan Popović.

- Imajući u vidu da je odlukom drugostepenog suda, u konkretnom slučaju Apelacionog suda u Beogradu, ukinuta prvostepena odluka, odnosno odluka Višeg suda, predmet je vraćen na ponovno suđenje, odnosno ponovno odlučivanje, a očekuju nas upravo ovi glavni pretresi. A kako će izgledati ovaj glavni pretres i svi dalji, ali i generalno taj prvostepeni ponovni postupak, zavisi isključivo od odluke drugostepenog suda, odnosno navoda koji su sadržani u toj odluci - započeo je Popović, pa nastavio:

01:41

ODBRANA JE TRENUTNO U BOLJEM POLOŽAJ Advokat za Kurir TV o slučaju Zorana Marjanovića: Kako će izgledati ovaj glavni pretres?

- Što se tiče dokaza, takođe se oni vezuju za tu drugostepenu odluku, odnosno na ono na šta je ukazao drugostepeni sud, a možemo slobodno da kažemo da je ta drugostepena neka vrsta smernice u kom pravcu će ići ovaj postupak. Da li će to biti neki novi dokazi na neke propuste na koje je ukazao drugostepeni sud ili će to biti dokazi koji su izvedeni, ali iz određenih razloga je potrebno da se oni ponovo izvedu, da se svedoci ponovo saslušaju, da još nešto kažu...

Potom se osvrnuo na položaj odbrane:

- Odbrana se stavlja u bolji položaj, imajući u vidu da su njeni navodi iz žalbe očigledno uvaženi od strane drugostepenog suda. S druge strane, u teži položaj se stavlja tužilaštvo i optužba generalno.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:35

Zašto je na slobodu pušten Zoran Marjanović?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track