OPTUŽENOM ZA UBISTVO U BELVILU U ĆELIJI PRONAĐEN JEDAN UREĐAJ! Suđenje odloženo, a Tejić zadržan kod sudije zbog OVOGA
Foto: Drustvene Mreže, Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

OPTUŽENOM ZA UBISTVO U BELVILU U ĆELIJI PRONAĐEN JEDAN UREĐAJ! Suđenje odloženo, a Tejić zadržan kod sudije zbog OVOGA

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu u novembru 2020. godine, ali je prvooptuženom Lazaru Tejiću u ćeliji pronađen nedozvoljeni predmet zbog čega je zadržan na razgovoru u sudnici.

- Suđenje je odloženo zbog odsustva jednog od branilaca okrivljenih, koji je javio da je bolestan, a Tejiću je u ćeliji pronađena konzola za video igrice - kaže izvor Kurira.

Bojan Mirković
Bojan Mirkovićfoto: Drustvene Mreže

Naime, sudija je o ovome obavešten od strane Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, a ispituje se kako je predmet koji je neprijavljen, dospeo u ćeliju u Okružnom zatvoru u kojoj boravi Tejić.

Lazar Tejić je, u ovom postupku, optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su još trojica muškaraca Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruš, optuženi kao njegovi pomagači.

Filip Ivanović se tereti za pomoć počiniocu posle ubistva.

- Tejić se sumnjiči da je kobnog dana došao električnim biciklom do zgrade u kojoj je ubio Mirkovića, sačekao ga u garaži, pucao u njega, a potom pobegao. Bicikl, kao i oružje iz kog je pucao je ubrzo pronađeno - podseća izvor Kurira.

hapšenje osumnjičenih
hapšenje osumnjičenihfoto: MUP Printscreen

Na predhodnom ročištu, da podsetimo, u sudnici su prikazani snimci sa kamera na kojima se vidi kretanje automobila marke BMW u kojem su bili Tejić i okrivljeni Bojan Kovačević.

Snimci prate kretanje ovog vozila po opštini Novi Beograd, a ustanovljeno je da je na mestu suvozača bio Tejić koji je priznao da je ubio Mirkovića, a na mestu vozača Kovačević.

Nakon što je utvrđeno da su njih dvojica, sa još jednom ženskom osobom, bili u pomenutom vozilu, za reć se javio okrivljeni Tejić i rekao da je on često koristio Kovačevića da ga vozi negde.

- Bojan Kovačević je bio u vezi sa mojom majkom, zloupotrebio sam poverenje ovog jadnog čoveka. On me stalno vozio gde je trebalo, mene i devojku na piće, vamo-tamo - rekao je Tejić.

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track