DAN POSLE UBISTVA SRBINA U BRAZILU,UHAPŠEN HRVAT: Kod njega pronađena droga, novac i pasoš na ime Darko Malić!
Foto: screenshot

ISTRAGA

DAN POSLE UBISTVA SRBINA U BRAZILU,UHAPŠEN HRVAT: Kod njega pronađena droga, novac i pasoš na ime Darko Malić!

Crna Hronika -

Dan pošto je u Santosu ubijen srpski državljanin navodno blizak "škaljarskom klanu" Darko Geisler, u istom gradu je policija lisice na ruke stavila muškarcu koji je kod sebe imao hrvatska dokumenta na ime Darko Malić (42).

Kako prenose brazilski mediji, on je uhapšen na Badnji dan 6. januara, kao jedan od vođa kriminalne grupe koja je u Santosu prodavala drogu.

Prema navodima policije, agenti su otišli ​​u Kaminjo da Kapelu da izvrše pretres i u kući su zatekli Malića.

Ubijeni Darko Geisler
Ubijeni Darko Geislerfoto: screenshot

- On je spavao kada su agenti upali na imanje. Tokom pretresa, zaplenjeno je oko 190 grama hašiša, mobilni telefon, tablet, nešto novca, vaga za precizno merenje, lična karta Hrvatske kao i vizitkarte na ime Darko Malić - navode oni i dodaju da je tokom pretresa oko kuće bilo opsadno stanje.

Malić je, kako pišu mediji, odveden u pritvor a zaplenjena droga kao i telefon i tablet poslati su na Kriminalistički institut na veštačenje.

Brazilski mediji za sada nisu naveli da li hapšenje Malića ima bilo kakve veze sa likvidacijom Pančevca Darka Geislera, koji je naočigled supruge i deteta likvidiran veče uoči hapšenja hrvatskog državljanina.

Geisler, koji se nekada prezivao Nedeljković i o kom se ništa nije znalo punih 10 godina, u trenutku kada je ubijen kod sebe je imao falsifikovana dokumenta Slovenije na ime Dejan Kovač.

Ovo je prona]eno kod uhapšenog Hrvata
Ovo je prona]eno kod uhapšenog Hrvatafoto: Civilna policija Brazila

Podsetimo, njega je napadač sačekao u blizini kuće i pucao mu u leđa u trenutku kada je otvarao kapiju da sa suprugom i sinom uđe u zgradu u kojoj je, prema tvrdnjama komšija, živeo poslednje četiri godine.

Inače, za njim je Crna Gora raspisala poternicu 2014. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Andrije Mrdaka, ispred kapije zatvora Spuž u Podgorici. I Mrdak je, kao i Geisler ubijen pred suprugom.

Bonus video:

00:09

Ubistvo u Brazilu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja