KO JE BIO MRDAK KOJEM JE PRE 10 GODINA PRESUDIO UBIJENI DARKO: Bio na istom mestu sa Sorajom kada su mu izrešetali prijatelja?
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7, Dragan Kadić

Bio je mušin "prvi čovek"

KO JE BIO MRDAK KOJEM JE PRE 10 GODINA PRESUDIO UBIJENI DARKO: Bio na istom mestu sa Sorajom kada su mu izrešetali prijatelja?

Crna Hronika -

Pančevac Darko Geisler ubijen je 5. januara u naselju Embare u Santosu u Brazilu, a deset godina ranije za njim je Crna Gora raspisala međunarodnu poternicu zbog ubistva Andrije Mrdaka.

Andrija Mrdak, prijatelj ubijenog vođe barskog klana, Armina Muše Osmanagića, ubijen je 25. decembra 2014. godine ispred kapije zatvora Spuž u Podgorici.

Kako su tada mediji prenosili, Mrdak je u vreme ubistva bio u društvu supruge, a ispred zidina Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu bio je kako bi posetio brata Nenada, koji je ležao kaznu zatvora zbog ubistva Mirka Mićića, 27. maja 2014. godine u Baru.

Inače, i ubijeni Osmanagić i ubijeni Mrdak su, navodno, bili bliski kavačkom klanu, koji godinama ratuje sa suprotstavljenim škaljarskim klanom.

Geisler je pucao sa motora u pokretu, kada je Andrija ostao mrtav na licu mesta.

Ko je bio Andrija Mrdak?

Andrija Mrdak
foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Mrdak je važio za osobu blisku Arminu Muši Osmanagiću koji je 16. septembra 2014. godine likvidiran iz snajpera u svom restoranu "Savoja" u centru Bara.

Policija je tada privela sve koji su se u tom momentu našli u restoranu, između ostalog, bila je saslušana i starleta Soraja Vučelić, koja je, navodno, sedela u tom kafiću kada joj je neposredno pre pucnjave, Osmanagić prišao.

- Soraja je u policiji odgovarala na pitanja kako se našla u društvu Osmanagića, šta je tih dana radila u Baru, da li je imala bilo kakva saznanja o planiranju i organizovanju njegovog ubistva - izjavio je tada izvor iz crnogorske policije.

Armin Muša Osmanagić
foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Soraja je tada za Kurir rekla kako će se odazvati pozivu policije, iz razloga što smatra da je normalno da budu saslušane sve osobe koje su imale dodirnih tačaka sa Osamanagićem.

Pored Soraje, u Osmanagićevom kafiću u trenutku pucnjace, bio je i Andrija Mrdak, koji je sedeo baš sa njim, a kako se kasnije saznalo, Mrdak je mesecima unazad strahovao za sebe o čemu je govorio i svojim prijateljima.

S obzirom na to da je Mrdak ubijen na isti način kao i njegov dželat, Darko Geisler, sumnja se da je reč o osveti koja je čekala na red čak deceniju.

ubistvo, Brazil, Darko Geisler
foto: screenshot

Geisler je u to vreme poslednje prijavljeno prebivalište imao u opštini Ljubovija, a ranije se prezivao Nedeljković.

Kako se tada sumnjalo, Geisler je verovatno pobegao u inostranstvo, gde je, kako se sada saznaje, živeo povučeno sa svojom porodicom, u jednom naselju u Brazilu.

Bonus video:

00:09

Ubistvo u Brazilu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track