LEGENDE SRPSKOG PODZEMLJA HARALE BEOGRADSKIM ASFALTOM: Neke likvidacije i danas MISTERIJA, a samo jedan smeo da odbrusi Arkanu!
Foto: Printscreen Facebook, Privatna Arhiva, Stefan Jokić

moćne devedesete obeležene surovim likvidacijama!

LEGENDE SRPSKOG PODZEMLJA HARALE BEOGRADSKIM ASFALTOM: Neke likvidacije i danas MISTERIJA, a samo jedan smeo da odbrusi Arkanu!

Crna Hronika -

Devedesetih godina stupce crne hronike redovno su popunjavale surove likvidacije, međutim, i dan danas postoje zločini na čiji pomen javnost zažmuri, s obzirom na to da određeni broj nikada nije rešen.

Posle 32 godine, ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta svrstava se u najmisterioznije zločine s beogradskog asalta devedesetih.

Likvidacija najupečatljivijeg lika kriminalnog miljea Beograda privukla je veliku pažnju javnosti, a apartman 331 beogradskog hotela „Hajat“ od 28. oktobra 1992. godine krije tajnu ovog nerasvetljenog ubistva.

Misterija sobe 311

Telo dvadesetjednogodišnjaka iz naselja Braća Jerković pronađeno je sutradan u 15 časova u lokvi krvi. Obdukcioni nalaz Instituta za sudsku medicinu u Beogradu utvrđen je istog dana kada je pronađeno Kneletovo telo,utvrđene su tri smrtonosne rane: dve sa desne i jedna s leve strane potiljka. Na osnovu podataka zaključeno je da je Knele bio primoran da legne na pod pre nego što je likvidiran.

Tog kobnog dana, hotelska sobarica pronašla je beživotno telo mladog Aleksandra Kneževića, prema poslednjoj Kneletovoj fotografiji, glava mu je bila u lokvi krvi okrenuta levom stranom lica, nakon nalaza je utvrđeno je da je Knele bio primoran da legne na pod pre nego što je likvidiran.

Aleksandar Knežević Knele
foto: Instagram Printscreen

Samo je on smeo da odbrusi Arkanu

Žestoki momak sa beogradskih ulica, prema nekim navodima, u tom vremenu važio je za vođu što je izazivalo određene varnice između njega i Arkana. Prema rečima ljudi koji su ga poznavali, Željko Ražnatović Arkan nije tolerisao njegove postupke, a Knele se nije libio da odbrusi čoveku koji je tada bio na vrhuncu svoje moći.

Za počinjeni zločin niko nije odgovorao, slučaj ubistva Aleksandra Kneževića proglašen je zastarelim 2017. godine, ali ipak sećanje na dvadesetjednogodišnjaka ne bledi.

Ubistvo zamenika ministra policije

Radovan Stojičić Badža likvidiran je 11. aprila 1997. godine u beogradskoj piceriji "Mama mija".

General-pukovnik sedeo je u piceriji zajedno sa sinom Vojislavom i carinikom kada se ubica pola sata iza ponoći pojavio na vratima lokala, držeći automat.

Čovek sa čarapom na glavi ispalio je rafal u zamenika ministra policije, dok su ostali prošli bez ikakvih povreda, Stojičić je stradao na mestu, a napadač je nestao bez traga i od tog momenta se ne zna ko stoji iza ovog napada.

Radovan Stojičić Badža
foto: EPA

Veza sa Arkanom

Kako je ranije rekao izvor Kurira, Stojičič je učestvovao u izbacivanju rudara koji su štrajkovali na Starom trgu na Kosovu, a zatim je rukovodio teritorijalnom odbranom u istočnoj Slavoniji, dok je s „tigrovima“ bio i Željko Ražnatović Arkan.

1991. godine smrtonosni hitac za Belog i Gišku

Branislav Matić Beli ubijen je 3. avgusta ispred kuće kada su ga maskirane ubice sačekale i u njega ispalile 17 hitaca iz automatskih pušaka, dok je malo više od mesec dana nakon surovog ubistva, počinjeno i još jedno kada je likvidiran Đorđe Božović Giška.

Prva žrtva beogradske sačekuše

Lider voždovačkog klana, Goran Vuković zvani Majmun, ubijen je u centru Beograda 12. decembra 1994. godine.

Jedan od kraljeva beogradsskog podzemlja

Romeo Savić pronađen mrtav 8. novembra 1994. godine, a za razliku od drugih, on nije dozvoljavao da ga nazivaju kriminalcem, iz razloga što je tvrdio da prodaje samo drogu otetu od dilera koji su radili za policiju.

Divac jedan od nezaustavljivih

Mihajlo Divac, bokser s Novog Beograda bio je jedan od nezaustavljivih kriminalaca, koji je napadao i kad je u njega bio uperen pištolj. Usmrtio ga je hitac u leđa 12. februara 1995. godine.

Momak sa vrelog beogradskog asfalta ovo nije uspeo da izbegne

Bane Grebenarević stradao u sačekuši na Bežanijskoj kosi 27. marta 1996. godine. Momak sa vrelog beogradskog asfalta preživeo je dva atentata, prvi put je eksplozija raznela zid kuće u kojoj je jedno vreme stanovao, dok su mu drugi put u centru grada pucali u leđa, ali je imao pancir. Međutim, pancir mu nije pomogao tog 27. marta kada je ispaljeno više od 40 hitaca.

Šest ubistava 1998. godine

U samom centru Beograda, izrešetan je Bojan Petrović u svom "jaguaru". Tog 28. februara ispaljeno je više od 20 metaka iz "kalašnjikova", s njim je tada stradao i Zoran Bogdanović.

Jusa Bulić I Petar Vujičić ispred kafića '22' u Novom Beogradu 4. maja ubijeni su hicima iz "kalašnjikova" kao i Nenad Raščanin, Vujičićev telohranitelj.

Darko Ašanin ubijen je u bašti svog lokala "Legat" na Dedinju 20. juna iste godine.

Bonus video:

00:40

NAKON BOJOVIĆA, PUŠTA SE I NJEGOV POBRATIM KOJI JE KAO MALOLETNIK OSUĐEN NA SMRT! Stručnjaci obelodanjuju: Uzburkava se podzemlje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track