"OBJAVILI SMO MU RAT, DA ZNA DA ĆEMO GA NAPOLA OTKINUT": Kapetana proglasili "krticom" dok je bio u kandžama Belivuka i Miljkovića
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

KURIR OTKRIVA

"OBJAVILI SMO MU RAT, DA ZNA DA ĆEMO GA NAPOLA OTKINUT": Kapetana proglasili "krticom" dok je bio u kandžama Belivuka i Miljkovića

Crna Hronika -

Članovi škaljarskog klana bili ubeđeni da u svojim redovima imaju izdajicu, sumnja pala na Mileta Radulovića, zvanog Mile Kapetan, kog su u to vreme oteli i potom ubili pripadnici kavačkog klana

Pripadnici škaljarskog klana iz Crne Gore bili su ubeđeni da u svojim redovima imaju izdajicu, koja je odavala tajne te kriminalne grupe i "nameštala" njihove prijatelje i saradnike, a Kurir je ekskluzivno došao u posed prepiske između pripadnika ovog klana, koji pišu da je krtica Mile Radulović, zvani Kapetan, ne sluteći da je u to vreme Radulovića kidnapovao kavački klan, odnosno njihovi saradnici iz Beograda Veljko Belivuk i Marko Miljković!

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Libertaspress/Sky aplikacija

Dok se jedna konverzacija, kako se sumnja, vodila u škaljarskoj grupi između Emila Tuzovića, Stefana Đukića, Vukašina Lekića, Saše Borete, ali i njihovog vođe Jovana Vukotića, koji su 15. decembra 2020. upirali prstom u Kapetana, od koga ni traga ni glasa nije bilo skoro dva meseca, on je samo šest dana posle toga ubijen u Kotoru, gde je, kako se sumnja, prebačen iz kuće u Stanojevića rupi u Spužu.

Špijun i izdajnik

Tuzović: Seme mu i pleme izdajničko što nam je braću pobio, što prodaje drugove koji su hteli za njega poginuti. Mi se ne nameštamo, nego smo mu objavili rat, da zna da ćemo ga napola otkinut.

Đukić: Ma Vule zna gde je Fidel (Mile Radulović, prim. aut.), nek mu ide na štek da ga odere ako je sa nama. Vule, oderi ga ako ti je za obraz čast.

Lekić: Šta ste zagrajali, ko da sam ja gde pošao.

Vukotić: Šta mu žena kaže?

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: Yeni Şafak

Lekić: Znaš da sam ja ceo život u jedan dres.

Tuzović: Znali smo da je špijun i izdajnik, da nam je Adža (Alan Kožar, prim. aut.) i Daku (Damir Hodžić, prim. aut.)

Saslušana udovica

Kako ranije otkrili izvori iz istrage o ubistvu Radulovića saslušana je i Kapetanova udovica S. R.

- Ona je potvrdila da je posle nestanka supruga sa njegovog mobilnog telefona dobijala zahteve da donosi novac i da je na lokaciju koja joj je rečena odnela iz više navrata nekoliko stotina hiljada evra kao i dva skupocena sata - otkrili su ranije izvori iz istrage.

Preko nje su, kako se vidi u prepiskama, "škaljarci" pokušali da saznaju da li ona zna gde se je Kapetan jer su sumnjali da se krije od njih i sarađuje sa "kavčanima" i navode da im ona "ne deluje zabrinuto".

Lekić: Žena mu živi u Beogradu

Tuzović: Reci ti nama gde mu je žena da je ispratimo. Gde u Beogradu?

Lekić: To je samo takva žena, koja da zna išta i o ovome ubila bi se, jer on ima jedan život za njih, jedan sa nama. Pitala me znam li gde je, ja reko ne. Kunem ti se Kaže mi nit zna gde je nit joj se javlja, poruke dve-tri i to je to. Htela je da vidi da li ja znam. Meni bi rekla sve, jer nije ona namazana.

Boreta: On će da pobegne preko negde daleko

Lekić: Nije ona kriva što je on demon i što se u njega pretvorio

Pokušali da ubiju Zvicera

Pripadnici "škaljarskog" klana koji su učesnici u objavljenim konverzacijama pisali su iz zatvorskih ćelija, svi osim Lekića i Vukotića.

Tuzović i Đukić
Tuzović i Đukićfoto: Printscreen

- Tuzović i Đukić su u zatvoru u Ukrajini zbog pokušaja ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u toj državi u maju 2020. godine - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Saša Boreta takođe je u to vreme kad su prepiske nastale boravio u zatvoru zbog optužbi da je ubio inspektora Slavoljuba Šćekića u Crnoj Gori.

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track