PLAĆENI UBICA PIT BUL LIKVIDIRAO ZVICEROVOG KUMA NAOČIGLED ŽENE I DECE: Jeziva likvidacija na Bežanijskoj kosi ISPRED ŠKOLE
Foto: Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić

4 godine od ubistva

PLAĆENI UBICA PIT BUL LIKVIDIRAO ZVICEROVOG KUMA NAOČIGLED ŽENE I DECE: Jeziva likvidacija na Bežanijskoj kosi ISPRED ŠKOLE

Crna Hronika -

Pomorac Marko Vuković (41) kum odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, brutalno je likvidiran pre četri godine kada ga je egzekutor izrešetao dok je sedeo u džipu "BMW X5" ispred škole u Bežanijskoj kosi.

Filmsko ubistvo dogodilo se 17. januara 2020. kada je egzekutor sa kapuljačom na glavi prišao parkiranim kolima koja su i dalje bila uključena, došao sa vozačeve strane i ispalio rafalnu paljbu na njega. Od zadobijenih povreda on je preminuo, a egzekutor je pobegao. Tokom istrage istražitelji su utvrdili da je u pitanju Petar Jovanović, zvani Pit Bul, koji je inače uhapšen u Ukrajini nekoliko meseci kasnije nakon što je učestvovao u ubistvu Zvicera 26. maja te godine.

ubijeni marko vuković, njegov kum radoje zvicer i osumnjičeni petar jovanović - pucao na kumove
ubijeni marko vuković, njegov kum radoje zvicer i osumnjičeni petar jovanović - pucao na kumovefoto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

- Kobnog dana Vuković je svojim džipom došao po svoju maloletnu decu u školu. Parkirao se i čekao da oni završe nastavu, ali je u jednom trenutku iza žbuna pojavio maskirani napadač, prišao kolima i izrešetao Zvicerovog kuma - podseća izvor i dodaje:

- Sve se odigralo u trenutku kada su deca žrtve i supruga pomorca već bili u kolima i pripremali se da krenu kući. Scena je bila jeziva! Napadač je iskočio i izrešetao Vukovića koji je sedeo na mestu vozača, a kada su se začuli prvi pucnji tako su deca i roditelji koji su bili ispred škole počeli da vrište i svi su počeli da beže. Nastala je prava histerija i drama...

Kako smo tada preneli, egzekutor je uspeo neprimetno da pobegne u toj masi, dok je žrtva od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

uviđaj nakon ubistva marka vukovića ispred škole na bežanijskoj kosi
uviđaj nakon ubistva marka vukovića ispred škole na bežanijskoj kosifoto: Nemanja Nikolić

- Žena i deca su gledali kako napadač ubija pomorca, pokušali su da mu pomognu, ali nisu uspeli. Ubio ga je profesionalac, ali se istragom došlo do toga da je osumnjičeni Jovanović ostavio niz DNK dokaza prilikom likvidacije - podseća izvor i dodaje da se pokojni Vuković neposredno pre ubistva doselio sa porodicom u Beograd, pošto je kao pomorac dotad živeo u inostranstvo.

- Operativni podaci ukazali su na to da je reč o plaćenom ubici i da u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalca.

U podzemlju se tada pričalo da su zbog njegovog ubistva samo dva dana kasnije, 19. januara 2020. zbog odmazde za ovo surovo ubistvo u Beogradu, ubijeni vođa "škaljaraca" Igor Dedović i njegova desna ruka Stevan Stamatović.

igor dedović i stevan stamatović u zagrljaju malo pre likvidacije
igor dedović i stevan stamatović u zagrljaju malo pre likvidacijefoto: Privatna arhiva

- Sličnost između ova dva ubistva u Beogradu i Atini jeste to što su maskirani egzekutori ubili žrtve, odnosno suparnike pred njihovim porodicama - ženom i decom - navodi izvor.

Kako smo ranije pisali, kada su istražitelji utvrdili ko je osumnjičeni za ubistvo pomorca on već nije bio u zemlji, ali je zato u maju te godine učestvovao u atentatu na Radoja Zvicera dok je džogirao ispred svoje zgrade u Kijevu. Zvicer je, da podsetimo, tada teško ranjen i ukrajinski lekari su mu se borili za život, a sigurne smrti spasila ga je supruga Tamara Zvicer.

radoje zvicer nakon pucnjave nasmejan pozirao svojim jatacima na skaj aplikaciji
radoje zvicer nakon pucnjave nasmejan pozirao svojim jatacima na skaj aplikacijifoto: Libertaspres/Sky aplikacija, Detective - info.com.ua, Printscreen

Nakon ubistva Marka Vukovića u dnevnim novinama danima su objavljivane čitulje ožalošćene porodice i prijatelja, a jedan od prijatelja tada je najavio i osvetu. Prema tadašnjoj istrazi, došlo se i do toga da je ubijeni bio u emotivnoj vezi sa inspektorkom MUP Srbije, koja se navodno, sama prijavila kolegama i otkrila pozadinu svog odnosa sa ubijenim.

- Nakon ubistva policajka je navodno, otišla kod svojih kolega i rekla im "da je bolje da im ona sve ispriča nego da oni vide da je bila u emotivnoj vezi sa ubijenim nakon veštačenja njegovog telefona." - podseća izvor pisanje beogradskih medija.

- Bili smo nekoliko meseci u vezi, upoznali smo se u Srbiji, ali ništa nisam znala o njegovim poslovima i da je povezan sa kriminalom - rekla je navodno ona svojim kolegama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track