ZAPLENJENO 97,5 KILOGRAMA NARKOTIKA: Policija u Šapcu imala pune ruke posla
Foto: Kurir/T. Ilić

ZAPLENJENO 97,5 KILOGRAMA NARKOTIKA: Policija u Šapcu imala pune ruke posla

Crna Hronika -

LOZNICA - U 279 akcija tokom prošle godine ukupno je zapljenjeno oko 97,5 kilograma narkotika što je tri puta više nego prethodne godine. Ukupan broj krivičnih dela na području Policijske uprave (PU) Šabac u prošlog godini je za 14 odsto manji u odnosu na prethodnu, a 73,68 odsto je rasvetljenih, navodi se u predstavljenim rezultatima rada za 2023. ove policijske uprave uz ocenu da je ‘’ostvareno stabilno stanje javne bezbednosti’’.

-Rad policijskih službenika obeležilo je brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih krivičnih dela. Tokom 2023. godine dogodila su se četiri ubistva i sva su rasvetljena. U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 550 prekršaja, što je za 15 odsto manje u odnosu na prošlu godinu. Tokom 2023. godine bila su 2.142 javna okupljanja na području PU Šabac, na kojima je ukupno bilo prisutno preko 470.000 lica, i sva su protekla bez problema. Pripadnici policije su na području naše teritorije u 24 akcije prošle godine pronašli su i prevezli u prihvatne centre 2.007 migranata prema kojima su preduzeli zakonom predviđene mere i radnje, dok ih je 273 bilo godinu pre, a sredinom avguta otvoren je Centar za azil u Banji Koviljači – navodi se u saopštenju PU Šabac.

Lani su na području koje pokriva PU Šabac, dva grada i šest opština, evidentirane 1.072 saobraćajne nezgode, život su izgubila 35 lica, tri više u odnosu na 2022. godinu, dok su 784 osobe povređene. Najčešće evidentirani prekršaji su neprilagođena brzina, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i korišćenje telefona u toku vožnje. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 2.873 vozača, a policija je sankcionisala i 75 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i 171 koji su učinili prekršaj nasilnička vožnja. Prošle godine na području PU Šabac realizovano je 96 akcija (lokalne, regionalne, centralne i akcije pojačane kontrole u saradnji sa ROADPOL-om), a Odeljenje saobraćajne policije učestvovalo je u više preventivno-represivnih akcija. Do 30. juna prošle godine na području PU Šabac predato je više od 1.000 komada nelegalnog i oko 1.800 komada legalnog oružja, oko 125.000 komada municije i oko 770 komada minsko-eksplozivnih sredstava i sve to predato je na skladištenje. Na području PU Šabac registrovano je 12.236 cevi koje su preregistrovane na novi oružni list, i 5.383 cevi koje su još uvek nepreregistovane, a čiji rok za preregistraciju je 5. mart ove godine. Revizija nepreregistrovanog oružja završena je u predviđenom roku, navode iz ove policijske uprave uz napomenu da će nastaviti da rade ‘’na stvaranju bezbednijeg okruženja za sve građane’’.

Kurir.rs/T.Ilić

Bonus video:

00:45

Zaplena oko 29 kilograma narkotika u Boru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track