SLUČAJ "NESTALOG" DANIJELA U ŠVEDSKOJ PODSETIO NA "NESTANAK" NARKO-KUVARA: Dvojici se izgubio trag, pa otkirvena identična istina!
Foto: Profimedia, Facebook

REŠENE MISTERIJE NESTANKA!

SLUČAJ "NESTALOG" DANIJELA U ŠVEDSKOJ PODSETIO NA "NESTANAK" NARKO-KUVARA: Dvojici se izgubio trag, pa otkirvena identična istina!

Crna Hronika -

Nakon što su prijatelji i porodica tada nestalog državljanina Srbije Danijela Ćesala, objavili apel da se profesionalni vozač traži na području Švedske, gde mu se gubi svaki trag, stigla je i vest da je Ćesal pronađen, ali lišen slobode, što nije jedini slučaj završen na skoro isti način.

Naime, kako tvrdi prijatelj porodice, Danijel je uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru u Geteborgu, i to zbog krijumčarenja droge.

- Danijel se nalazi u pritvoru u Geterborgu! Nije propao u zemlju kao što su svi mislili i objavili, nažalost istina je drugačija. Nema nikakve misterije - objasnio je prijatelj Danijela Ćesala.

Danijel Ćesal
foto: Printscreen Facebook

Slučaj "nestanka" Danijela Ćesala, mnoge je podsetio na slučaj "nestanka" kuvara Dejana Markusa iz Beograda, kome se pre četiri godine izgubio trag u Hrvatskoj. Ubrzo je otkrivena istina o njegovom nestanku...

Naime, u januaru 2020. godine poznatom kuvaru i voditelju emisije "Kuvati srcem". koji je živeo u to vreme u Hrvatskoj, stavljene su lisice na ruke u Sloveniji, zbog sumnje da je švercovao drogu.

Njegova priča otpočela je nestankom koji je prijavila porodica. Zabrinuti zato što je nedostupan i neaktivan na društvenim mrežama, što je bio alarm da se podignu svi na noge kako bi ga pronašli Dejana Markusa, preko medija su apelovali za pomoć.

Aktivna potraga za Markusom trajala je danima, da bi se na kraju ispostavilo da je Dejan živ i zdrav, ali iza rešetaka, uhapšen kao član međunarodne kriminalne grupe, kada je kod njega pronađena tečna droga amfetamin.

Dejan Markus, amfetamini
foto: Facebook, MUP Hrvatske

Kako je Kurir tada pisao, Dejan Markus odslužio je dvogodišnju kaznu u Hrvatskoj, nakon čega je odlučio da se ipak ne vraća za Beograd, već da otvori restoran u Zagrebu i život započne ispočetka.

- Dejan Markus je odslužio kaznu i u ovom trenutku priprema otvaranje restorana u centru Zagreba. Bavi se kulinarstvom, sada je sve u redu, platio je danak za svoju grešku - rekao je tada kratko advokat Petar Car za Kurir.

Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, Markus je izručen Hrvatskoj, koja je vodila postupak protiv njega.

Bonus video:

03:40

U NARKO BIZNIS UKLJUČENI POLITIČARI, POLICAJCI I SUDIJE Jašarević: Zataškavaju se dokazi da na POLA DRŽAVE NE BI OTIŠLO U ZATVOR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja