CELU NOĆ PROVEO NA FEJSU, PA REŠIO DA UBIJE! Prošlo 5 godina od jezivog zločina! Student iz Čačka izboden nasmrt bez razloga
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

beograd

CELU NOĆ PROVEO NA FEJSU, PA REŠIO DA UBIJE! Prošlo 5 godina od jezivog zločina! Student iz Čačka izboden nasmrt bez razloga

Crna Hronika -

Miloš Mileusnić (24) student iz Čačka, brutalno je ubijen na današnji dan pre tačno pet godina, u zgradi Ulice Dimitrija Tucovića u Beogradu, gde je živeo sa cimerom. Na put mu je stao Neđeljko Đurović, koji je posle zločina dobio nadimak "ubica s Fejsbuka", koji je monstruozno oduzeo život mladiću kojeg nikada u životu ranije nije sreo.

Miloš Mileusnić
Miloš Mileusnićfoto: Privatna arhiva

Sa sudbinom mladog momka, njegovi roditelji, kao i bližnji, nikada se ne mogu pomiriti, a kako je Milošev otac ranije govorio, jasno je da život mora nastaviti dalje, ali ipak, za njega je sat prestao da otkucava onog dana kada mu je sin ubijen.

Tog kobnog 27. januara 2019. godine, Goran je primio najteže vesti, pozvonio mu je telefon, ne nadajući se kakve će reči čuti sa druge strane slušalice.

- Jesi li čuo, Miloš ti je ubijen?! - Goranov prijatelj bio je taj koji je javio crne vesti.

- Taj dan nikada neću zaboraviti. Posle toga kreće borba na sudu koja pojačava sve te rane i produbljuje ih. Dve i po godine trajalo je suđenje. Svaki odlazak na ročište bio je kao da mi ponovo ubijaju dete - rekao je tada za medije Mileusnić.

Miloš Mileusnić, Goran Mileusnić
foto: Privatna Arhiva, Ana Paunković

"Izdrži"

Borba duga dve godine tokom suđenja Miloševom ubici, svakog puta sve više su produbljivale patnju za sinom, u nadi da negde tamo postoji adekvatna kazna za počinioce ovakvih zlodela. Kao i svakom roditelju, najteže je uvek padala činjenica koliko dugo mu je dete trpelo bolove.

- Čuo sam da je sam sebe hrabrio rečima: "Izdrži, izdrži...". Međutim, kao medicinski radnik znao sam da nije bilo šanse da preživi - podelio je tada otac ubijenog Miloša.

Jezivo priznanje ubice

Neđeljko Đurović priveden je samo posle jednog dana od stravičnog ubistva, policija je u velikoj akciji uspela da mu stane na put, a nakon svega što je izgovorio, sve prisutne najviše je šokirao razlog zašto je to učinio, s obzirom na to da se nisu ni poznavali.

Naime, monstrum je opisao da je pre počinjenog zločina, danonoćno provodio vreme na društvenim mrežama, a kada je shvatio da njegov život nema smisla, u besu je odlučio da sve iskali na nedužnom mladiću, a tada mu se na putu našao nedužni Miloš, sa kojim nije imao nikakvih dodirnih tačaka.

Miloš Mileusnić, Neđeljko Đurović
foto: Printscreen

"Ubica s Tvitera" iza rešetaka

Đurović je osuđen na 35 godina robije, a kako je za medije tada rekao Milošev otac, smrtna kazna za takvog čoveka bila bi nagrada.

- Na prvom ročištu sam prvi put video ubicu mog sina. Uneo mi se u lice i rekao: "Šta je bilo!?". U tom momentu osećao sam se kao da sam i ja bio mrtav. A Neđeljko je bio bezosećajan i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo - dodaje Mileusnić.

Miloševa porodica je sve vreme u strahu pratila suđenje, u strepnji kolika će kazna uslediti ubici njihovog deteta.

Miloševi drugovi posvetili pesmu mladiću

"Svima srce nad tvojim grobom lupa

sa puno tuge i morem suza,

tog dana kad si otišao gorele su baklje,

Miloše, naš voljeni brate...

Bez tebe ništa isto nije,

kada sunce zalazi tvoj se osmeh krije.

Vidimo se opet jednog dana,

Mileusnić Miloš zauvek s nama..."

Bonus video:

04:06

PSIHOLOG OTKRIVA KAKO PREPOZNATI SIMPTOME ZLOSTAVLJANJA Internet nasilje postaje epidemija! Posledice ćemo tek videti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja