"DECA LOPOVI NAS TERORIŠU": Meštani Tovariševa žive u strahu, kuće i lokali im stalno na meti razbojnika, a posebno ih brine OVO!
Foto: Privatna Arhiva

zabrinuti

"DECA LOPOVI NAS TERORIŠU": Meštani Tovariševa žive u strahu, kuće i lokali im stalno na meti razbojnika, a posebno ih brine OVO!

Crna Hronika -

Meštanka sela Tovariševo kod Bačke Palanke, Netka Bojanić, inače majka troje male dece, živi u strahu već mesecima, s obzirom na to da se porodični lokali nalaze već dugo na meti obijanja i pljački.

Inače, Tovariševo je malo selo, sa negde oko 2000 meštana, stoga se većina njih poznaje međusobno. Ipak, u roku od mesec dana ova porodica se suočava sa velikim materijalnim gubitkom nakon obijanja lokala, a kako je rečeno, oni nisu jedini na meti.

Tovariševo, pljačke
foto: Privatna Arhiva

- Obili su nam tri lokala, između ostalog, jedan se nalazi u dvorištu naše kuće, počeli smo da se plašimo za bezbednost nas i naše dece. U pitanju je materijalna šteta koju nam niko ne može nadoknaditi, a sve ukupno je 3.000 evra - rekla je Netka za Kurir.

Tovariševo, pljačke
foto: Privatna Arhiva

- Za naše selo nadležna je Opština Bačka Palanka, međutim, policija ne može ništa. Ranije je bilo minimum dve patrole u selu, a sada ih nema, zato i ne može niko da reaguje, dođu po pozivu, naprave zapisnik i nikom ništa. Narod je jako kivan i pre neki dan je obijena još jedna kuća - ispričala je meštanka ovog sela.

Kako kaže, veruje da su u pitanju pridošlice u tom selu, međutim, kako iza svega najverovatnije stoje deca, jer je između ostalog, kamera snimila jedno maloletno lice, ljudi u selu su dodatno uplašeni, iz razloga što se očigledno zna da deca mlađa od 14 godina ne mogu odgovarati za počinjena krivična dela.

Tovariševo, pljačke
foto: Privatna Arhiva

Meštane dodatno uznemirava činjenica je njihov komšija pre godinu dana ubijen tokom pljačke.

Da podsetimo, Tovariševo je često u središtu ovakvih priči, pa tako ova porodica nije jedina koja se našla na udaru.

Aprila prošle godine, deka Todor Šunjka (75) iz ovog sela nastradao je kada su ga presreli lopovi i tražili mu novac, a pošto im nije dao, maloletnici koji očigledno nemaju strah od kazni, pretukli su ga nasmrt betonskim pločama.

Kako su mediji nedavno pisali, ubice nedužnog deke iz Tovariševa nalaze se na slobodi, jedan dečak (11) je bio smešten u ustanovu u Knjaževcu, ali je odatle ponovo pobegao, dok je njegovom bratu (13) odobren smeštaj u ustanovi zavodskog tipa u Beogradu, ali se i on još uvek nalazi u bekstvu.

Inače, ovi dečaci su "profesionalni lopovi", koji mesecima haraju ovim krajem. Krajem prošle godine policija je saopštila da se sumnja da su ova maloletna braća odgovorna za najmanje 32 krađe počinjene na teritoriji Novog Sada. Na meti su im bile apoteke, cvećare, marketi, butici, kuće...

- Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, pa čak i salon za pse su opljačkali. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave - ispričali su izvori.

Problem sa ovim dečacima je taj što su krivično neodgovorni i pošto ih policija privede bivaju predati Centru za socijalni rad, pa smešteni u dom. Međutim, iz doma redovno beže i tako sve u krug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja