KURIR SAZNAJE! POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA! Sa sinom će se suditi i ocu jer mu je obezbedio oružje
Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

KURIR SAZNAJE! POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA! Sa sinom će se suditi i ocu jer mu je obezbedio oružje

Crna Hronika -

Viši sud u Smederevu potvrdio je optužnicu protiv Uroša Blažića (21)koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio nezapamćeni maskar u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca i Smedereva, gde je pobio devet vršnjaka i njih 12 teško ranio, saznaje Kurir!

- Optužnica je potvrđena protiv osumnjičenog Uroša Blažića i njegovov oca Radiše Blažića koji se tereti da mu je obezbedio oružje koje je koristio u masakru kobne večeri - kaže izvor Kurir i dodaje:

- Viši sud u Smederevu se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana Gavrilovića i Borisa Gavrilovića iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Više javno tužilaštvo u Smederevu, podsetimo, 18. oktobra prošle godine podiglo je optužnicu koja je dalje prosleđena Višem sudu u Smederevu na odlučivanje.

uroš blažić
uroš blažić foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

- Urošu B. se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Na osnovu prikupljenih dokaza u istrazi, postoji opravdana sumnja da je Uroš B. 4. maja 2023. godine, oko 22.20 časova, upravljajući putničkim vozilom marke "Mercedes", u kom je poneo automatsku pušku proizvođača Zastava, model, 70 AB2, sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem, pištolj marke "Tokarev" TT-33. sa nekoliko okvira municije za automatsku pušku i pištolj, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, došao kod Spomenika "Palih boraca" u selu Malo Orašje, gde je uočio grupu mlađih lica koji su se družili i slušali muziku - piše u saopštenju nadležnog tužilaštva.

Takođe, oni su detaljno objasnili kako je osumnjičeni Uroš Blažić prvo ubio pet mladića i nekoliko njih ranio, da bi zatim otišao u susedno selo i ubio njih troje, a ostale vršnjake ranio. Od zadobijenih povreda jedan mladić iz Malog Orašja preminuo je nakon 50 dana.

Okrivljeni Uroš Blažić nakon krvavog pira, kako se navodi u optužnici, beži kolima, a potom dolazi do naplatne rampe Mali Požarevac gde ulazi u taksi vozilo u kome je bila putnica i provodi sa njima određeno vreme, gde im između ostalog preti i pokazuje oružje koje ima kod sebe. Taksista ga potom vozi u selo Vinjiše nadomak Kragujevca odakle okrivljeni ide peške do kuće ujaka gde se krije do ujutru kada je policija hapsi.

Okrivljeni Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja