POTRESNE SCENE U PALATI PRAVDE: Roditelji ubijene dece i radnika obezbeđenja u Ribnikaru u sud došli noseći slike
Foto: Stefan Stojanović/Mondo

viši sud u beogradu

POTRESNE SCENE U PALATI PRAVDE: Roditelji ubijene dece i radnika obezbeđenja u Ribnikaru u sud došli noseći slike

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu, nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja škole.

Sa uramljenom slikom ćerke koju je otac nosio u rukama, u beogradsku Palatu pravde stigli su roditelji ubijene Angeline Aćimović.

Suđenje je, podsetimo, zatvoreno za javnost i njemu juče nisu prisustvovali ni roditelji nastradale dece, jer će biti saslušani kao svedoci.

Otac i majka dečaka ubice
Otac i majka dečaka ubicefoto: Stefan Stojanović/ Mondo, Privatna arhiva, Dado Đilas

- Uvodno izlaganje izneo je tužilac, a počela je i odbrana okrivljenih. Na optuženičkoj klupi su osim roditelja dečaka ubice i odgovorno lice streljane u kojoj je, kako se sumnja, dečak učio da puca, kao i instruktor gađanja. Po završetku uvodnih izlaganja, optuženi će moći da iznesu detaljnu odbranu - objašnjava sagovornik Kurira.

Otac Angeline Aćimović
Otac Angeline Aćimovićfoto: Stefan Stojanović/Mondo

Posle čitanja optužnice, kako je Kurir pisao, roditelji su juče izjavili samo kratko da "nisu krivi".

Majka dečaka ubice u sud dolazi sa slobode, dok je njegov otac u pritvoru od 3. maja prošle godine. Ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović/Mondo

U sud je stigla i majka Andrije Čikića, Suzana, koja je takođe u rukama nosila uramljenu sliku sina, a zatim i ostali roditelji ubijene dece kao i majka ubijenog radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića.

- Roditelji su mirno i dostojanstveno ušli u sud i jedan po jedan slike svoje dece i Dragana Vlahovića poređali na sto koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Posle roditelja dece i Dragana Vlahovića u sud je stigla i majka dečaka ubice, koja je prošla pored poređanih fotografija žrtava masakra iz Ribnikara.

Bonus video:

04:15

DECA OŠ VLADISLAV RIBNIKAR SE SADA PLAŠE SAMO 2 STVARI! Predsednik Saveta roditelja škole šokirao: NE TRAŽIMO OSVETU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track