DILERI SA KARABURME OSUĐENI NA UKUPNO 73 GODINE ZATVORA: Lucifer dovođen u vezu sa Belivukom, drogu prodavali na splavovima
Marinković i Belivuk, Foto: Printscreen/Facebook, screenshot MUP Srbije, Zorana Jevtić

specijalni sud

DILERI SA KARABURME OSUĐENI NA UKUPNO 73 GODINE ZATVORA: Lucifer dovođen u vezu sa Belivukom, drogu prodavali na splavovima

Crna Hronika -

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu na ukupno 73 godine i devet meseci zatvora osudilo je danas 18 optuženih za trgovinu drogom. Podsetimo, grupa je uhapšena u martu prošle godine a kako su mediji tada pisali, navodno je reč o "podmlatku" s Karaburme grupe "Principa" koje su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

- Okrivljeni su oslobođeni optužbi da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Lazar Marinković Lucifer koji je bio optužen da je vođa grupe, osuđen je na kaznu zatvora od sedam godina.

Specijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradufoto: Nenad Kostić

- Marko Trajković i Luka Ostojić su osuđeni na kazne zatvora od po tri i po godine, na kazne zatvora od po pet godina osuđeni su Veljko Ogurlić, Nikola Filipović, Uroš Bulajić, Borislav Marmut, Stefan Milanović i Marko Vokić. Vasilije Nikolovski je osuđen na kaznu zatvora od pet godina i osam meseci, dok je Stefan Simić osuđen na tri godine i tri meseca zatvora - saopšteno je iz suda.

Na kazne zatvora od po tri godine osuđeni su Marko Prlja, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić i Aleksa Vasić. Luka Mumović je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine, Predrag Vučković na četiri i po godine, a Aleksandru Krstiću, koji je maloletan, izrečen je vaspitni nadzor.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Lazar Marinković
Lazar Marinkovićfoto: Printscreen/Facebook

Tužilaštvo ih je teretilo da su sa više maloletnih lica i više NN lica u periodu od neutvrđenog dana početkom jula 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju opojne droge kokain, heroin, marihuana i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

- Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima „Port“ i „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca - navodi se u optužnici tužilaštva.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i sudi im se za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja