OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Skandalozni komentari o tužiocima na sednici Visokog saveta tužilaca!
Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

saopštenje

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Skandalozni komentari o tužiocima na sednici Visokog saveta tužilaca!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da osuđuje neprimereno ponašanje dvojice članova Visokog saveta tužilaca tokom jučerašnje javne sednice Saveta na kojoj se, pored ostalog, odlučivalo o izboru javnih tužilaca u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Dvojica članova Visokog saveta tužilaca Boris Pavlović i Predrag Milovanović su u više navrata iznosili neprimerene komentare na račun pojedinih kandidata za izbor javnih tužilaca u Više javno tužilaštvo u Beogradu i vređali druge članove saveta, neskriveno vođeni ličnim razlozima, animozitetom prema određenim kandidatima i ostrašćenošću - navodi se u saopštenju tužilaštva.

U cilju dostojanstvenog i odgovornog postupanja članova najvišeg tužilačkog organa, kao i očuvanja ugleda javnotužilačke organizacije, kako se navodi, Više javno tužilaštvo u Beogradu apeluje da se ubuduće prestane sa ovakvim neprimerenim ponašanjem i očekuje hitnu reakciju Etičkog odbora Visokog saveta tužilaca.

Kako Kurir nezvanično saznaje, jedan od izabranih tužilaca u Više javno tužilaštvo u Beogradu na jučerašnjoj sednici Saveta je Nikola Uskoković koji zastupa optužnicu protiv roditelja dečaka ubice iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar.

Bonus video:

02:45

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track