DUŠKO ŠARIĆ PUNIO DŽEPOVE PRLJAVIM SRPSKIM POLICAJCIMA: Za poverljive informacije o istragama iskeširao oko 50.000 evra
Foto: Ana Paunković

nije žalio para

DUŠKO ŠARIĆ PUNIO DŽEPOVE PRLJAVIM SRPSKIM POLICAJCIMA: Za poverljive informacije o istragama iskeširao oko 50.000 evra

Crna Hronika -

Duško Šarić, rođeni brat narko-bosa Darka Šarića, nedavno se predao srpskoj policiji koja ga je potraživala zbog optužbi da je deo kriminalne grupe svog brata, kojoj se na teret stavlja da je planirala likvidaciju Nebojše Joksovića. Duško Šarić je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, a prema navodima optužnice, tereti se da je plaćao prljave policajce koji su Šarićevoj grupi odavali službene informacije.

Braća Šarić, Dejan Lazarević i još 12 osoba, označenih da su pripadnici kriminalne grupe, optuženi su za niz teških krivičnih dela, među kojima su pokušaji ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, ali i stavljanje eksploziva pod automobil Gorana Nikolaševića. Pomenuti postupak vodi se pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Duško Šarić
foto: Prinscreen

Šarićev mlađi brat Duško do nedavno je bio u bekstvu, a on se početkom januara ove godine predao srpskoj policiji. Pred govornicom Specijalnog suda u Beogradu prvi put se pojavio juče, kada se izjasnio o optužbama na svoj račun. Kratko se izjasnio da ne priznaje navode optužnice i da nije deo nikakve kriminalne grupe.

Sem braće Šarić i njihovog advokata Dejana Lazarevića, na optužnici se nalaze i pripadnici MUP, među kojima su Milutin Radovanović i Danilo Stojanović, a oni su u zamenu za novac odavali informacije o istragama koje se vode protiv okrivljenih članova grupe. Upravo se Duško Šarić tereti da je posredovao između brata Darka i policajaca, te da im je on isplaćivao novac za usluge.

Policajcima se optužnicom na teret stavlja da su prekoračili svoja službena ovlašćenja kako bi pribavili imovinsku korist za sebe i Šarićevu grupu, tako što su im dostavljali poverljive informacije iz policijskih istraga. Šariću su direktno slali fotografije sa uviđaja, dovodili svoje kolege u zabludu sa ciljem da se Joksović diskredituje i na kraju izgubi status svedoka saradnika u drugim postupcima koji se vode protiv narko-bosa.

Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Darko Šarić
foto: Printscreen

Za sve te usluge, kako se navodi u optužnici, Radovanović i Stojanović su dobijali novac. Najpre su dobili „Skaj“ telefone, a zatim i građevinski materijal i nameštaj za izgradnju i opremanje vikend kuća u naselju Nemenikuće u Sopotu, kod Beograda.

I to nije sve. Kao nagradu za izvršen zadatak, Duško Šarić je po Darkovom nalogu 12. juna iste godine izmirio troškove proslave okrivljenog policajca Stojanovića u iznosu od 3.000 evra, koji je napravio u restoranu „Konzulat“ u Beogradu. Policija i tužilaštvo veruju da su za okrivljenog Stojanovića i pribavili imovinsku korist ne manju od 28.000 evra, dok je Radovanović dobio najmanje 25.000 evra, odnosno oko 50.000 evra.

Podsetimo, kriminalna grupa Darka Šarića uhapšena je aprila 2022. godine. Grupa je uhapšena samo nekoliko meseci nakon što je Šarić izašao iz sedmogodišnjeg pritvora.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

00:27

DARKO ŠARIĆ STIGAO U SPECIJALNI SUD, OVAKO SADA IZGLEDA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja