KOBAN DATUM ZA EKIPU BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Pre 3 godine pohapšeni, na isti datum Veljko Belivuk "pao" i zbog ubistva na šinama!
Foto: Nenead Kostić, MUP Srbije

kriminal

KOBAN DATUM ZA EKIPU BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Pre 3 godine pohapšeni, na isti datum Veljko Belivuk "pao" i zbog ubistva na šinama!

Crna Hronika -

U velikoj akciji policije pre tri godine, 4. februara 2021. godine, uhapšena je organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za najteža krivična dela među kojima su sedam brutalnih ubistava!

Oni su, da podsetimo, uhapšeni u spektakularnoj akciji kodnog naziva "Otimač" u kojoj je učestvovalo više od 300 policajaca.

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Libertaspress/Sky aplikacija

- Posle hapšenja je otkrivena klanica u Ritopeku ili štek kuća kako su je zvali, u kojoj su žrtve, navodno, ubijane i raskomadane, posle čega su samlevene u mašini za mlevenje mesa i zatim bačene u Dunav. U telefonima su im na aplikaciji "Skaj" nađene fotografije mučenja i sečenja, kao i prepiske o njihovim operacijama - podseća izvor Kurira.

Belivuk je tog jutra uhapšen u velikoj akciji policije i BIA na Rudniku, a posle toga je uhapšen njegov najbliži saradnik Marko Miljković, kao i ostali članovi kriminalne grupe. Svi oni uhapšeni su dok su išli da spale vozila koja su koristili za krivična dela.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića posedovala je, osim klanice u Ritopeku, i nekoliko štek vikendica na različitim lokacijama, kako u Beogradu, tako i u drugim delovima Srbije. Kasnije je otkrivena i vikendica u Surduku koja je u vlasništvu supruge Radoja Živkovića zvanog Žuti, inače rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Surduk
Surdukfoto: Ana Paunković

- U Humskoj 1, na stadionu FK Partizan, u prostorijama koje su nastale pregrađivanjem nekadašnjeg restorana, nađeni su narkotici, oružje, kao i materijalni i biološki tragovi - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Kriminalna grupa je na ovom mestu otela i, kako se navodi u optužnici, silovala mladića I. S. Tri dana su ga držali u svom bunkeru na stadionu Partizana ispod južne tribine i silovali ga bilijarskim štapom.

Članovi ove kriminalne grupe su naloge prenosili preko aplikacije “Skaj”. Aplikaciju su koristili pod kodnim imenima Belivuk – Soprano, Miljković – Leon i Kratos, Lalić – Bari Mils, Budimir Marko – Katona, Budimir Miloš – Ares, Draganić – Brale i Boske, Janković – Hel, Đurić – Tajson, Spasojević – Topalović, Tešić – Fleš, Hrvatin – Anakin i Leo Leku, Lakićević – Džeri, Stefanović – BMW, Grek – Ragnarot, Dimitrijević – Šeprtlja, Ivanonski – Engri, Karapandžić – Salvatore, Vučeljić – Struja, Andrić – Disenador, Stošić – Riven.

Srđan Lalić
Srđan Lalićfoto: MUP

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 28 njihovih vojnika kojom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, kao i Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Tokom suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu otkriveno je mnogo pogotovo posle izlaganja čak trojice svedoka-saradnika Srđana Lalića, Nikole Spasojevića i Bojana Hrvatina.

- Lalić je izneo mnogobrojne detalje zločina klana, a govorio je i o ubistvima koja nisu obuhvaćena optužnicom. U svom izlaganju svoje nekadašnje saradnike optužio je za mnogo više nego što je to sada slučaj, a ročišta na kojima je ispitivan Lalić bila su burna zbog reakcija okrivljenih na njega - podseča sagovornik.

Na isti dan, inale je, pre šest godina Veljko Belivuk uhapšen i za ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama, za koje je kasnije oslobođen optužbe.

Bonus video:

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja