DRVENOM MOTKOM RAZBIJAO STAKLA NA PROZORIMA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Predložena kazna za nasilničko ponašanje na protestu
Oštećenja na zgradi, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

više javno tužilaštvo u beogradu

DRVENOM MOTKOM RAZBIJAO STAKLA NA PROZORIMA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Predložena kazna za nasilničko ponašanje na protestu

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dimitrija R. (19) iz Kragujevca zbog nasilničkog ponašanja na protestu koalicije “Srbija protiv nasilja” 24. decembra 2023. godine ispred zgrade Skupštine grada Beograda.

- Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni oko 20:45 sati tokom pomenutog protesta sa drugim učesnicima drvenom motkom razbijao stakla na prozorima zgrade Skupštine grada Beograda i bacao aluminujumske lajsne ka vratima glavnog ulaza - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, Logo
foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

Optužnim predlogom okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj pripriredbi ili javnom skupu.

Tužilaštvo je sudu predložilo da nakon održanog glavnog pretresa Dimitrija R. osudi na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od 3 godine, kao i novčanu kaznu od 80.000 dinara.

Takođe je predloženo da mu sud produži meru zabrane napuštanja stana (studentskog doma u kojem boravi u Beogradu) bez elektronskog nadzora da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Bonus video:

01:04

Srbija protiv nasilja demonstrira nasilje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track