"JA DA SAM TAKAV ČOVEK, DA RADIM ZA 500 EVRA, JA BIH TE SATOVE LEPO UZEO": Inspektoru Stoliću sude za odavanje tajni Belivuku
Foto: Zorana Jevtić

specijalni sud u beogradu

"JA DA SAM TAKAV ČOVEK, DA RADIM ZA 500 EVRA, JA BIH TE SATOVE LEPO UZEO": Inspektoru Stoliću sude za odavanje tajni Belivuku

Crna Hronika -

Božidar Stolić, bivši inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) kom je ukinuta presuda kojom je bio osuđen zbog odavanja podataka pripadnicima klana Veljka Belivuka, na današnjem ročištu održanom u Specijalnom sudu u Beogradu izjavio se da u februaru 2021. godine nije privodio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali da je odvezao jedan od njihovih automobila na carinu.

Miljković i Belivuk
Miljković i Belivuk foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Između ostalog, on se tereti i da je kad su Belivuk i Miljković uhapšeni njih uslikao i javio, najverovatnije drugim pripadnicima klabna, da se oni "dobro drže".

- Ostajem pri svemu što sam rekao, ali dodao bih da nisam fotografisao Marka Miljkovića i Veljka Belivuka i govorio da se “dobro drže”, a imam i rešenje da dana kad su uhapšeni uopšte nisam bio u tim prostorijama, a kamoli ih privodio - naveo je Stolić i dodao:

- Od njih su tada oduzeta vozila i 9. februara smo od načelnika dobili ključeve da vozila oteramo na carinu na skener. Ja sam to uradio sa automobilom “audi A8”, blinda je u pitanju. Kad sam došao na carinu službenici su rekli da otvorimo prtljažnik i tamo sam video dva sata marke “roleks”. Ja sam ih tada fotografisao i ostavio. Da sam takav kakvog me tužilaštvo predstavlja i da radim za 500€ ja bih lepo te satove uzeo.

Božidar Stolić
Božidar Stolićfoto: Ana Paunković

Stolić je nakon izlaganja ponovio i zamerku zbog čega Filip Golubović koji je optužen sa njim, nije saslušan dok je on bio u pritvoru. U nastavku današnjeg ročista govorio je i okrivljeni Golubović koji je rekao da su mu službenici UKP dolazili dva puta u posetu dok je bio u pritvoru.

- Dolazili su da mi kažu da treba da ostanem pri tome što sam ispričao na saslušanju, gde sam pod pritiskom onih koji su me ispitivali priznao delo i rekli da ostanem i pri tome da teretim inspektora Stolića - rekao je Golubović.

Skaj

Sudsko veće je predočilo i da će “skaj” prepiske ponovo biti uzete u obzir, ali da će ovoga puta biti drugačije izvedene kako bi bile što verodostojniji dokaz. - Taj materijal je zakonito pribavljen i ovoga puta biće izveden kao javna isprava, a u vidu “eksel tabele” sa prepiskama - odluka je veća.

Filip Golubović
Filip Golubovićfoto: Zorana Jevtić

S tim u vezi, odbrana je zahtevala od veća da im se dostavi celokupna “skaj” komunikacija, a ne samo deo koji ima veze sa predmetom.

- Ovo je samo izvučeni deo, treba nam šta je prethodilo tome i šta je išlo posle. Možda su oni posle napisali da su se šalili - rekao je advokat Tužilaštvo i sudsko veće prihvatili su ovaj predlog i čitava komunikacija biće dostavljena u roku od mesec dana.

Naredno ročište zakazano je za 18. mart kada će biti izvođeni pisani dokazi.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u julu prošle godine presudu kojom je bivši inspektor SBPOK-a Božidar Stolić bio osuđen na dve godine zatvora i meru zabrane rada u MUP-u u trajanju od pet godina, a Filip Golubović na kaznu od godinu i dva meseca zatvora i naložio novo suđenje.

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track