DVE KLJUČNE STVARI U NAPADU NA KOŠARKAŠA NEMANJU BJELICU: Prvi korak - saslušanje Petkovića, a onda su na redu OVE OSOBE!
Foto: Petar Aleksić, Kurir televizija, screenshot

KURIR TV

DVE KLJUČNE STVARI U NAPADU NA KOŠARKAŠA NEMANJU BJELICU: Prvi korak - saslušanje Petkovića, a onda su na redu OVE OSOBE!

Crna Hronika -

Nakon fizičkog napada na nekadašnjeg NBA košarkaša i igrača crveno-belih Nemanju Bjelicu i pretnji u jednoj dečjoj igraonici u Beogradu, bivšem fudbaleru Crvene zvezde Nikoli Petkoviću odredjen je pritvor.

Incident se odigrao usred razvoda između Bjelice i njegove supruge Mirjane, koja se navodno sada nalazi u emotivnoj vezi s bivšim fudbalerom Petkovićem.

Saslušanje

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, u kom je juče posle isteka policijskog zadržavanja saslušan Petković, saopštilo je da je on u prisustvu branioca izneo odbranu i da je negirao da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je predložilo da mu bude određen pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji će tokom istrage biti saslušani, ali ga je sudija za prethodni postupak pustila da se brani sa slobode i on je juče oko 14 sati izašao na slobodu.

Advokat Milan Popović govorio je za jutarnji program Kurir televizije gde se osvrnuo na pravni aspekat ovog slučaja.

- Što se tiče samog snimka, to je samo jedan od dokaza koji je trenutno u medijima. Verujem da će tužilaštvo izvesti i druge dokaze. Za sada je pokrenut postupak od strane tužilaštva zbog postojanja određenog nivoa sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo koje se govori po službenoj dužnosti, ugrožavanje sigurnosti i član 138 krivičnog zakonika. Osnovni zadatak tužilaštva za sada jeste da utvrdi da li je stvarno izvršeno ovo krivično delo ili ne. Ono što je za sada urađeno jeste da je saslušano osumnjičeno lice, imajući u vidu da mu je bilo određeno tzv. policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati. Tužilaštvo je nakon toga predložilo i da mu se odredi pritvor. Međutim, sud za prethodni postupak odbio je ovakav predlog tužioca i odredio je samo meru zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenim licima. Sada tužilaštvo ima mogućnost ulaganja žalbe na ovakvu odluku. Po meni, naredni korak je svakako saslušanje oštećenog lica, nakon toga verovatno saslušanje i svedoka neposrednih očevidaca, imajući u vidu da se sve ovo dešavalo na javnom mestu, u vidu tog video snimka koji svakako već postoji u medijima - rekao je advokat i dodao:

02:27

ADVOKAT OTKRIO NAREDNE KORAKE SLUČAJA NAPAD NA BJELICU: Prvi korak - saslušanje Petkovića, onda su na redu OVE OSOBE!

- Svakako prikupljanjem drugih dokaza utvrdiće se činjenično stanje da li ovde postoji neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Ukoliko iz svih tih dokaza proizilazi da postoji krivično delo ili neko drugo koje se goni po službenoj dužnosti, tužilaštvo će određeni optužni akt predati sudu i na taj način započeti sudsku proceduru. Sa druge strane, ukoliko iz dokaza ne proizilazi da je okrivljeni izvršio ovo krivično delo, rešenjem se odbacuje krivična prijava, a oštećenom se ostavlja mogućnost da preispita ovu odluku tužioca putem prigovora.

Snimci

Na snimcima koje su snimile sigurnosne kamere u igraonici u tržnom centru "Galerija", u kom se incident dogodio, vidi se košarkaš, koji sedi sam za stolom, i bivši fudbaler, koji mu prilazi i nešto mu govori, odlazi od stola pa se ponovo vraća, a potom i kako pored šanka drži makaze u ruci i ponovo se obraća Bjelici.

- Između ostalog mu je rekao: "Iseliću te u Prigrevicu." Košarkaš je ostao mirno da sedi, ali je Petković otišao do šanka, uzeo makaze i potom i njima pripretio Bjelici "da će da ga izbode" - kaže izvor Kurira.

01:30

Napadnut Nemanja Bjelica

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:20

Napad na Miladina Kovačevića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja