KINEZ KOJI JE POBEGAO IZ ZATVORA U TREBINJU UHAPŠEN U BORU: Popeo se na zatvorsku zgradu tokom šetnje pa skočio sa 12 metara?!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

KINEZ KOJI JE POBEGAO IZ ZATVORA U TREBINJU UHAPŠEN U BORU: Popeo se na zatvorsku zgradu tokom šetnje pa skočio sa 12 metara?!

Crna Hronika -

Kineski državljanin T.K. koji je pobegao iz Okružnogzatvora uTrebinju, lociran je i uhapšen u Boru u Srbiji.

Kinez je lociran na osnovu ciljanih potraga Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i operativne saradnje sa policijama Srbije i Crne Gore. ”Begunac je uhapšen i Viši sud u Zaječaru mu je odredio ekstradicioni pritvor”, navodi izvor ATV-a.

Iz zatvora je pobegao 19. novembra 2023. godine, nakon što su ga posetili majka i otac. Pobegao je kada se, tokom šetnje, popeo na jednu od zatvorskih zgrada, te skočio sa 12 metara visine. Nakon skoka, čudom je ostao nepovređen i nastavio je beg i za njim je pokrenuta opsežna potraga.

U trebinjskom zatvoru nalazio se od 5. septembra 2023. kada mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor nakon što je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol Peking u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim sudom zbog sumnje da je počinio krivično delo ”zločin ugovorne prevare”.

Po molbi za izručenje Biroa za istraživanje privrednog kriminala Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine Sud BiH je 12. oktobra 2022. doneo rešenje kojim je određen ekstradicioni pritvor. Po tom rešenju pritvor je određen do 3. marta 2024. godine, odnosno do izručenja ili nove odluke suda.

Zbog bekstva pritvorenika direktor trebinjskog zatvora Zoran Miladinović je podneo ostavku na tu funkciju.

Kurir.rs/ATV BL

Bonus video:

01:20

POBEGAO SAM IZ ZATVORA, REKAO SAM DA IDEM PO LUBENICE Baki B3 otvorio dušu: Drugar mi rekao da se vratim, završio sam u samnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track