NA LOZNIČKIM PUTEVIMA PROŠLE GODINE 7 POGINULIH, 202 POVREĐENIH: Ovo su 3 najčešća UZROKA saobraćajnih nesreća
ilustracija, Foto: Kurir/S.U.

NA LOZNIČKIM PUTEVIMA PROŠLE GODINE 7 POGINULIH, 202 POVREĐENIH: Ovo su 3 najčešća UZROKA saobraćajnih nesreća

Crna Hronika -

LOZNICA - Ukupno je prošle godine na području Saobraćajne policijske ispostave Loznica evidentirano 211 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba poginulo, 35 je teško, 167 lakše povređeno, a u 68 nije bilo poginulih i povređenih već je pričinjena materijalna šteta. To su podaci

Policijske uprave u Šapcu koja navodi da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, neustupanje prvenstva prolaza i nepropisno odstojanje.

Lani su u redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja otkrivena ukupno 13.274 prekršaja, najviše je reč o prekoračenju brzine, upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača, tako i putnika i nepropisnog parkiranja.

Sankcionisana su 982 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a ‘’rekorder’’ je vozač automobila koji je za volan seo sa 3,73 promila alkohola u krvi. Njih 39 otkriveno je od dejstvom raznih psihoaktivnih supstanci. Nekima propisi ne znače ništa pa je brzinu najviše prekoračio vozač koji je u naselju vozio 148 kilometara na čas, što je 98 kilometara više od dozvoljene, dok je 109 vozača zatečeno da vozi bez položenog vozačkog ispita.

Prema podacima PU Šabac najugroženiji putni pravci su Loznica-Šabac-Mali Zvornik, Loznica-Valjevo i Lipnički Šor- Tekeriš, a u samom gradu su to ulice u užem centru, Pašićeva, Banjska, Trg Vuka Karadžića i Bulevar Dositeja Obradovića. Iz policije ponovo apeluju na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i da poštuju sve ostale saobraćajne propise.

Saobraćajni policajci će, kao i do sada, nastaviti da redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja podižu nivo bezbednosti, a na vozačima je da na putevima čuvaju i sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

Kurir.rs/T.I

Bonus video:

00:42

UČESTALE SAOBRAĆAJNE NESREĆE POVUKLE PITANJE: Da li je signalizacija zbunjujuća? Kurir istražuje: Ovo su kritične tačke u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track