UHAPŠEN MUŽ POZNATE INFLUENSERKE! Sumnja se da je Alem iz Priboja prao pare za balkanskog narko-bosa Tita, odao ga SKAJ? (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen

sarajevo

UHAPŠEN MUŽ POZNATE INFLUENSERKE! Sumnja se da je Alem iz Priboja prao pare za balkanskog narko-bosa Tita, odao ga SKAJ? (FOTO)

Crna Hronika -

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su juče Dženisa Kadrića, nekadašnje zaposlenog u Federalnoj upravi policije, inače telohranitelja Edina Gačanina zvanog Tito, narko-bosa, i Alema Hodovića rodom iz Priboja u Srbiji, kontroverznog biznismena i influensera u velikoj akciji "Consigliere" zbog pranja novca.

Alem sa suprugom, poznatom influenserkom
Alem sa suprugom, poznatom influenserkomfoto: Printscreen/Instagram

Kako su naveli bosanski mediji, Kadrić i Hodović uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje pare. Naime, sumnja se da su oni prljavi novac od kriminalnih radnji stavljali u legalne tokove. Inače, narko-bos Tito je nedavno u Holandiji potpisao sporazum sa tužilaštvom gde je prihvatio krivicu za šverc kokaina i osuđen je na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od milion evra.

edin gačanin zvani misteriozni tito (skroz desno) i Džemal Kadrić (drugi sa leve strane u sredini)
edin gačanin zvani misteriozni tito (skroz desno) i Džemal Kadrić (drugi sa leve strane u sredini)foto: Printscreen

- Policijski službenici MUP-a KS, postupajući pod nadzorom tužitelja iz Skaj tima Posebnog odeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na području Sarajeva proveli su aktivnosti lišenja slobode dvojice osumnjičenih, kao i pretrese prostorija jedne pravne osobe-preduzeća - navodi se u saopštenju tužilaštva, koje prenose lokalni mediji:

- Slobode su lišeni osumnjičeni Dženis Kadrić rođen 1989. godine u Sarajevu, nekadašnji uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović rođen 1983. godine u Priboju, a vrše se pretresi pravne osobe-preduzeća E.S. TECH d.o.o Sarajevo.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva "Consigliere" sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim delima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

uhapšeni kadrić i hodović. edin gačanin prošle godine sklopio sporazum sa holandskim tužialštvom
uhapšeni kadrić i hodović. edin gačanin prošle godine sklopio sporazum sa holandskim tužialštvomfoto: Printscreen/Instagram, Printscreen

Nakon hapšenja pretreseni su stanovi i prostorije za koje se sumnjalo da pripada osumnjičenima. Takođe, tokom pretresa zaplenjen je i džip 2022. godište "land rover" nemačkih registraskih oznaka.

Inače, uhapšeni Hodović je suprug poznate influenserke Lejle Hodović koja na društvenoj mreži Instagram ima preko 60 hiljada pratilaca koje svakodnevno obaveštava o svom životu. Takođe, ova lepa plavuša sa svojom sestrom ima svoju modnu liniju, a na njenom profilu može se videti kako često putuje sa svojim suprugom.

Nekoliko sati pre hapšenja Hodovića, njegova supruga influenserka je na Instagram objavljivala videe i slike sa jedne rođendanske proslave. Lepa Lejla se oglasila i nakon što je odjeknula vest da joj je muž priveden i tada objavila nekoliko fotografija i snimaka iz porodičnog doma, bez bilo kakvog znaka da je njena jača polovina lišen slobode.

Lejla Hodović, Sarajevo, Alem Hodović, hapšenje
foto: Printscreen/Instagram

Kako prenose mediji iz Bosne, Hodoviću ovo nije prvo hapšenje jer je i 2015. završio iza rešetaka, navodno zbog fantomske firme koja je služila za pranje novca.

Kako su tada izveštavali lokalni mediji, Hodović se dovodio u vezu sa Mirzom Gačaninom, bratom narko-bosa Edina Gačanina.

Istražitelji su navodno, tada preko dokumentacije uspeli da utvrde da su Hodović i Gačanin povezani.

Bonus video:

03:40

U NARKO BIZNIS UKLJUČENI POLITIČARI, POLICAJCI I SUDIJE Jašarević: Zataškavaju se dokazi da na POLA DRŽAVE NE BI OTIŠLO U ZATVOR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track