UBISTVO FUDBALERA RASVETLJENO POSLE 3 GODINE: Stradao na 18. rođendanu dok je slavljenica duvala svećice, STIGAO KLJUČNI DOKAZ
Aleksa Stojmenović, Foto: Printscreen/Instagram

istraga u završnoj fazi

UBISTVO FUDBALERA RASVETLJENO POSLE 3 GODINE: Stradao na 18. rođendanu dok je slavljenica duvala svećice, STIGAO KLJUČNI DOKAZ

Crna Hronika -

Uzrok smrti mladog fudbalera iz Aleksinca Alekse Stojimenovića (26) koja je uznemirila ovu opštinu, ali i celu Srbiju, mogao bi uskoro da se otkrije na sudu u Nišu. Ožalošćena porodica već tri godine čeka pravdu i pravu istinu o smrti ovog mladića koji je bio omiljen u ovom mestu.

Advokat porodice Stojimenović, Filip Domazet, kaže za Kurir da ne može da otkrije sve detalje jer je predmet u istrazi, ali nam otkriva neke novine iz nalaza sa sudske medicine.

Aleksa Stojmenović
Aleksa Stojmenovićfoto: Printskrin/Instagram

- Ne mogu za javnosti da otkrivam sve detalje, jer je predmet još u istražnoj fazi, ali ono što mogu da kažem je da je predmet u završnoj fazi istrage i na korak od optuženja nakon poslednjeg pristiglog nalaza sa sudske medicine, trasološkog veštačenja, a na osnovu koga se utvrđuje da je pokojni Aleksa zadobio smrtnu povredu oruđem valjkastog oblika. To ukazuje i na izvršioca dela obzirom da se na snimku događaja vidi lice koje u ruci zamahuje takvim predmetom i u kontaktu je bilo sa kasnije preminulim mladićem. Zbog ovoga smatram da će ovaj sada već dugotrajan istražni postupak konačno dobiti sudski epilog i da će konačno biti potvrđena optužnica, imajući u vidu dokaze kojim Više javno tužilaštvo u Nišu sada raspolaže - rekao je Domazet za Kurir.

Advokat Filip Domazet
Advokat Filip Domazetfoto: M.S.

Kada je reč o oruđu valjkastog oblika, pretpostavlja se da se misli na flašu nekog pića, kojom je Aleksa kobne večeri udaren.

Tuča u kojoj je mladi fudbaler izgubio život se dogodila 16.maja 2021. godine u kafani "Oaza" u Aleksincu, gde je bila proslava 18. rođendana njegove drugarice. Na terasi restorana su se pokačile dve grupe mladića u trenutku kada je slavljenica gasila svećice na torti. Nakon toga, kada su počele da sevaju pesnice, Aleksa se samo našao na podu i na putu za bolnicu je preminuo.

Nakon nekoliko dana, vlasnici su dali snimak iz restorana gde su se videle okolnosti pod kojima je došlo do tuče u objektu punom gostiju, usred epidemije koronavirusa. Na snimku se vidi kako Aleksa "iz drugog plana" ulazi u već započeti metež na terasi.

Snimak sa kemara
Snimak sa kemara foto: Printscreen/Youtube

- Aleksu su pomerali, nosili sa terase do parkinga, a potom su ga ubacili na zadnje sedište policijskog automobila i prevezli u aleksinačku bolnicu. Terensko vozio Hitne pomoći je u vreme kada su gosti tražili pomoć bilo u Nišu i nažalost nisu mogli da stignu u restoran. Mnogo je vremena prošlo od povređivanja do ukazivanja pomoći. Doktorka aleksinačke bolnice, koja je došla na poziv gostiju sa slavlja, prva je pokušala da pomogne Aleksi, a potom je prebačen u bolnicu u Aleksincu i na kraju u Klinički centar Niš, gde je podlegao povredama - pisali su ranije mediji.

Aleksa Stojmenović, Aleksinac, ubistvo, sahrana
foto: M.S.

U ranijem nalazu Zavoda za sudsku medicinu navedeno je da je Aleksina smrt nasilna, te da je nastupila usled prestanka disanja i srčanog rada zbog krvarenja leve vertebralne arterije nastalog delovanjem mehaničkog oruđa. U svom nalazu, Zavod analizira i snimke nadzorne kamere prateći kretanje oštećenog i okrivljenog.

Nakon tragedije pritvoren je tada osamnaestogodišnji O.P. gimnazijalac iz Aleksinca. U Aleksincu je kasnije organizovano okupljanje pod sloganom "Živiš" koje je posvećeno preminulom Aleksi Stojimenoviću.

Bonus video:

02:32

Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja