"ŠĆEPI, BRATE MOJ, 4 TEŠKE GODINE..." KAVČANIN SE OPROSTIO OD BRATA Duško Roganović objavio čitulju, ubistvo naručio Vukotić?
Foto: Printscreen/Pobjeda, Dan, Printscreen

rat klanova

"ŠĆEPI, BRATE MOJ, 4 TEŠKE GODINE..." KAVČANIN SE OPROSTIO OD BRATA Duško Roganović objavio čitulju, ubistvo naručio Vukotić?

Crna Hronika -

Šćepan Roganović (36) čija su braća "kavčani" pokojni Vladimir visokopozicionirani pripadnik klana i Duško, kome su obe noge amputirane u bombaškom napadu u ratu kotorskih klanova, likvidiran pre četri godine u sačekuši u Herceg Novom.

Za Roganovićevo ubistvo koje se, podsetimo, dogodilo 13. februara 2020. na stepeništu Kanli kule u Hergeg Novom, osumnjičena je kriminalna grupa na čelu sa škaljarcem Igorom Vukotićem koji je više od decenije u bekstvu. Ubijeni Šćepan Roganović, kako su tamošnji mediji prenosili, bio je na meti suparničkog "škaljarskog klana" samo zbog braće, jer on nije bio deo kriminalog miljea i sukoba rata do istrebljenja koji traje od decembra 2014. kada je nestao vredan tovar kokaina iz jednog stana u Valensiji u Španiji.

šćepan roganović i mesto zločina
šćepan roganović i mesto zločinafoto: printscreen CDM, DAN

Porodica Roganović je na četvrtu godišnjicu dala i čitulju u jednim crnogorskim novinama, a to su uradili i žrtvini prijatelji. Inače, da podsetimo, Duško Roganović koji je 2017. u bombaškom napadu ostao bez obe noge bio je rođeni brat ubijenog, dok mu je Vladimir Roganović bio brat od strica i on je likvidiran u decembru 2018. u Beču nakon što je sa prijateljima izašao iz restorana.

- Šćepi moj, dobrice moja, brate moj! Četiri teške godine, najteže... Nedostaješ previše, mnogo bola, patnji i tuge tvojim preranim odlaskom... Znam da si na nekom lepom mestu, gde tvoja nevina, čista i dobra duša zaslužuje da bude... - Vole te tvoji: Duško, Bojana i majka Branka.

Drugu čitulju za ubijenog Roganovića popisali su Ilija, Jole, Duško, Nemanja i Igor.

1 / 2 Foto: Printscreen/Pobjeda

- Nikada nećemo zaboraviti tvoj odlazak, Lave, rana si koja boli i ne prestaje. Nedostaješ... - piše u toj drugoj čitulji.

Podsetimo, optužnicom je prvobitno bila obuhvaćena kriminalna grupa od pet članova, među kojima je direktni izvršilac ubistva osumnjičeni Mili Barjamović i dalje u bekstvu. Međutim, u junu prošle godine optužnica je proširena i prema njoj se za ubistvo Roganovića tereti i odbegli Igor Vukotić, ali i još četri pripadnika "škaljarskog klana" za koje se sumnja da su stvorili grupu koja je imala za cilj da liši života žrtvu.

- Nakon detaljno planiranog ubistva Roganovića, koga je egzekutor kobnog jutra sa saučesnicima pratio, a potom kada se ukazala prilika sa pet hitaca iz vatrenog oružja likvidirao na stepenicama, Uprava policije Crne Gore kao mogući motiv ovog ubistva navela je "bezobzirnu osvetu" i da žrtva nije bila označena kao bezbedonosno interesantno lice - poseća izvor.

ROGANOVIĆI NA METI

x april 2017 - Eksplodirala bomba ispod auta Duška Roganovića, preživeo atentat

x jul 2017 - Niko Roganović, Šćepanov otac, izrešetan u Herceg Novom

x decembar 2018 - Vladimir Roganović, Šćepanov brat od strica, likvidiran u Beču

x februar 2020 - Šćepan Roganović ubijen u sačekuši u Herceg Novom

Bonus video:

04:34

RAT DO ISTREBLJENJA?! OVO JE VIDAK ČIJE SU SPALJENO TELO NAŠLI U ŠUMARKU: Za nepunu godinu likvidirano 5, kavčani sve suroviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track