"MUŽ ME POZVAO I REKAO DA NEMA VIŠE NAŠE ĆERKE!" Majka ubijene Adriane na sudu ispričala šta im je bila JEDINA GREŠKA kobnog dana
Foto: Petar Aleksić

"MUŽ ME POZVAO I REKAO DA NEMA VIŠE NAŠE ĆERKE!" Majka ubijene Adriane na sudu ispričala šta im je bila JEDINA GREŠKA kobnog dana

Crna Hronika -

U nastavku današnjeg ročišta u Višem sudu u Beogradu po tužbi roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić u OŠ “Vladislav Ribnikar”, posle oca Daneta Dukića, svedočila je njena majka Biljana Paunović koja je pre izlaganja zatražila pauzu da se smiri nakon svega što se ispričao njen suprug.

- Mi smo svi u porodici vezani kao creva, jako smo bliski, a sa Adrianom sam od kada je ušla u pubertet imala odnos kao sa najboljom drugaricom. Ona dođe iz škole i kaže mi: “Mama imam svašta danas da ti pričam”. Ona je posebna i donela nam je veliku radost koju smo čekali. Anči je bratu i sestri bila kao druga majka. Bratu podrška u svemu, sestri uzor - priča majka i zastajkuje posle svake rečenice uplakana.

Biljana Paunović, OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje
foto: Petar Aleksić

- Bila je zrela, odgovorna, divna. Htela je da postane doktor kako bi izlečila deku koji boluje od srca. On joj je govori: “Mila moja, ti kad budes bila doktor deke više neće biti”, a otišla je pre njega.

Uz kratak predah i gutljaj vode, Biljana je nastavila i osvrnula se na kobni 3. maj.

- Zamolila me da sutradan ne ode u školu na kontrolni iz matematike… Nije otišla na njega, otišla je zauvek. Prvo sam čula za Dragana taj dan, jako me je to pogodilo. On je sve voleo i uvek kad vidi moju decu viče: “Evo Dukića, stigli su”. Ja sam tada pozvala Daneta i rekla mu da samo ode da pokupi Adrianu u školu. Prvo sam bila potpuno opuštena, a onda me pozvala Adrianina drugarica iz drugog odeljenja i rekla da su oni svi kod kuće i da se Adriana ni njoj ne javlja, tu sam počela da paničim - kaže Biljana i nastavlja:

- Otišla sam do stana i očekivala sam da ću je videti, ali nije je bilo. Dok sam išla do škole gledala sam na svakom autobuskom stajalištu, svuda… Dane mi je rekao da su svi u jednoj učionici sa psihologom jer se čisti Draganova krv pa da to ne gledaju, ali da je sve u redu. Nije mi bilo jasno, ali smirivala sam se. Ja sam ostala ispred škole, a Dane otišao u policiju. Kasnije me pozvao i u plaču vikao: “Nema više naše Adriane”, ja sam samo kleknula i vrisnula, ne znam ko me je ni kad odvezao kući…

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje, parnica
foto: Petar Aleksić

Kako je ispričala Biljana, smatra da im je jedina greška što su dete odveli na vreme u školu.

- Kad me je Dane pitao gde ćemo je sahraniti rekla sam mu da to nije bio naš plan, da je trebalo da ih krstimo, da idemo na more, a ne da sahranjujemo ćerku od 14 godina. Ovde smo je sahranili jer je mnogo volela Srbiju, njenu tradiciju, sve… Prijateljima u Parizu je stalno govorila: “Hajde da vas učim da igrate kolo” - kaže uplakana majka i dodaje:

- Svi koji su tog dana pokupili svoju decu su srećni, a mi smo doživotno mrtvi, život nam se pretvorio u odlazak na groblje. Možda bi mi malo bilo lakše da se sve desilo u Francuskoj, a ovde kao da je ubio brat. Nisu oni bili u diskoteci ili tržnom centru, bili su na pravom mestu. Adriani se, ako me čuje, a znam da me čuje, izvinjavam što sam je taj dan poslala u školu.

Biljana je objasnila da Adriana nikada nije spomenula dečaka ubicu.

- Mi smo čak uspeli da prebacimo sve sa njenog telefona, tražila sam neku prepisku sa njim, bilo šta, da ga je neko bar pomenuo, ali nije bilo ničega.

Naredno ročište zakazano je za 25. mart kada bi trebalo da se izjasne i roditelji dečaka-ubice.

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja