SRBIN ŠVERCOVAO KOKAIN, PA UBIO SARADNIKA I UZEO POSADU ZA TAOCE: Brod išao iz Latinske Amerike do Kanarskih ostrva!
Foto: X/ Policía Nacional

ŠOK

SRBIN ŠVERCOVAO KOKAIN, PA UBIO SARADNIKA I UZEO POSADU ZA TAOCE: Brod išao iz Latinske Amerike do Kanarskih ostrva!

Crna Hronika -

Španska policija uhapsila je grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na brodu iz Južne Amerike usred Atlantika nakon što je jedan od njih ubio kolegu krijumčara, a ostale uzeo za taoce.

Kako se saznaje za ubistvo i oticu posade broda osumnjičen je Srbin!

Slučaj se dogodio u novembru, ali je držan u tajnosti dok istraga nije završena. Naime, u očiglednoj svađi među posadom čamca, državljanin Srbije preuzeo je kontrolu nad brodom "Sea Paradise", upucao jednog od drugih krijumčara, bacio njegovo telo u palubu i uzeo ostalih osam članova posade kao taoce, navodi se u saopštenju ministarstva.

- Dobivši dojavu o pošiljki od oko 2,3 tone kokaina iz Latinske Amerike koja će biti prebačena na manji brod u blizini Kanarskih ostrva, španska policija je pokrenula operaciju zaplene droge tokom koje je otkrila situaciju sa taocima - prenosi britanski Rojters.

Policijski tim je, kako se navodi, stigao do Morskog raja na neotkrivenoj lokaciji u Atlantiku i satima pregovarao sa otmičarem, koji je na kraju predao oružje i oslobodio posadu, "koja se plašila za svoje živote", navodi se u saopštenju.

Svi oni koji su bili na brodu su zatim privedeni, a kokain je zaplenjen iz skrivenog odeljka na brodu.

Kurir.rs/Reuters

Bonus video:

02:53

KOKAIN NAJUNOSNIJI POSAO NA BALKANU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja