"KOLIKO ME BOLIŠ MOJ ANDRO": GAZIVODA UBIJEN PRE 4 GODINE U KRVAVOM RATU KLANOVA: Ubice ga sačekale ispred teretane, MOTIV OSVETA?
Foto: EPA/Boris Pejović, Facebook

žrtva klanova

"KOLIKO ME BOLIŠ MOJ ANDRO": GAZIVODA UBIJEN PRE 4 GODINE U KRVAVOM RATU KLANOVA: Ubice ga sačekale ispred teretane, MOTIV OSVETA?

Crna Hronika -

Februar 2020. godine obeležen je brutalnim mafijaškim obračunima u kojima je bilo i stradalih, a među njima na nišanu "opasnih momaka" našao se i tridesetogodišnji mladić Andrija Gazivoda, za kog se pretpostavljalo da nije bio član nijedne organizovane kriminalne grupe, ali ipak blizak članovima kavačkog klana.

Andrija Gazivoda
foto: Facebook/Andrija Gazivoda

Cetinjanin Gazivoda je ubijen 17. februara 2020. godine oko devet časova uveče, ispred teretane Sportskog centra “Lovćen” u tom gradu, u njega je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, s obzirom na to da mu je napadač pucao u grudi i glavu, Andrija je ubrzo preminuo.

Mladi sportista bavio se podvodnim ribolovom i sportskim ronjenjem, predstavljao je Crnu Goru na takmičenjima u inostranstvu, a bio je jedan od najboljih takmičara podvodnih ribolovaca, takođe i aktivni borac protiv krivolova.

Neutešni roditelji

Roditelji ubijenog mladića nikada neće preboleti ono što ih je zadesilo, na društvenim mrežama redovno objavljuju Andrijine fotografije i svim silama trude se da sačuvaju sećanje na njega.

- Moj Andro. Vraćaju se sjećanja, a bol sve veći i veći. Toliko si bio ispred ovog vremena, toliko toga bih imala da ti ispričam... Znam da bi mi se nasmijao i rekao: "E moja majko, ja sam to odavno znao..." Koliko mi fale naši razgovori, o kojima smo samo ti i ja znali... Koliko me boliš moj Andro, moj neprebolu... - nedavno je napisala majka ubijenog Gazivode.

Andrija Gazivoda
foto: Facebook/Andrija Gazivoda

Andrijin otac oglašavao se za medije te godine posle ubistva sina, naglašavajući da ne krije da se Andrija kao momak družio sa momcima koji su imali problem, međutim, to nikada nije smatrao razlogom da se desi nešto ovako.

- Ja mog sina nikada neću preboleti, njegov je najveći greh što je sreo majku jednog od tih momaka i poveo je na Kosovo da vidi svog sina i morao je zbog toga da pogine i da bude ubijen - rekao je tada Gazivoda Vijestima.

Kako su obaveštavali crnogorski mediji, otac ubijenog Andrije, Vaso Gazivoda bio je ranjen 2018. godine u pucnjavi na šetalištu kod Slovenske plaže u Budvi, kada je osumnjičeni na motoru došao do štanda koji drži ova porodica i ispalio četiri hica.

Andrija Gazivoda
foto: facebook

Osveta zbog likvidacije škaljaraca?

S obzirom na to da se verovalo da je Gazivoda bio u prijateljskim odnosima sa pripadnicima kavačkog klana, ovo ubistvo smatralo se još jednim u nizu u ratu klanova.

Ubistvom Dedovića i Stamatovića u Atini, škaljarcima je maltene gorelo pod nogama i po svaku cenu su išli za osvetom, pa tako 12. februara otpočela je njihova naplata likvidacijom kavčanina Ščepana Roganovića (36), međutim, za Gazivodu se tada nije znalo da li je i sam bio pripadnik istog kriminalnog klana.

- Napadač je najverovatnije pratio Gazivodu i čekao pogodan trenutak za likvidaciju. Kada je izašao iz teretane, egzekutor ga je izrešetao sa više hitaca u glavu i grudi. Prema rečima svedoka, ubica je pobegao u ulicu kod zgrada u blizini Osnovne škole „Njegoš“, a Gazivoda je ostao da leži u lokvi krvi - rekli su izvori za crnogorske medije.

Crna Gora, Andrija Gazivoda, osumnjičeni
foto: Uprava policije Crne Gore

Osumnjičeni

Novembra 2021. godine, iz tužilaštva su objavili da se za ubistvo Andrije Gazivode terete Filip Ivanović i jedna nepoznata osoba, kao i to da je istragom obuhvaćeno još pet osoba. Smatra se da ista grupa stoji iza ubistva Petra Muhadinovića 27. februara iste godine kada je ubijen i Gazivoda, kao i da je ista skupina ljudi planirala ubistvo Andrijinog oca, Vasa.

Kasnije se saznalo da se za te likvidacije tereti desetočlana kriminalna grupa formirana od strane Filipa Ivanovića i Vladana Radomana, koja predstavlja deo "škaljarske" ekipe.

Pored vođi kriminalne organizacije, na optuženičkoj klupi su i Velibor Stanišić, Nikola Martinović, Boban Sjekloća, Ilija Ivanović, Mitar i Ilija Milanović, Stevan Đurišić i Miloš Joković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja